סנכרון מלא בין כל מכשירי אפל

למי שלא מכיר או עדיין לא נפגש עם המחשבים של אפל, יש כמה דברים כלליים שצריך לדעת. אפל ייצרה את כל המכשירים שלה בצורה כזאת שהם יכולים "לדבר" אחד עם השני, כלומר שאם יש לכם מחשב מק ויש לכם אייפון, אין צורך בכבל כדי לחבר ביניהם, אלא מספיק להשתמש ב-Apple ID שלכם. ה-Apple ID הוא בעצם המפתח שלכם לכל החשבון, זאת הגישה למחשב שלכם עם כל התוכנות, והגישה לאייפון, וגם לשעוני האפל ווטש.
זאת גם הגישה למייל שלכם ול-iCloud. אם אתם משתמשי אפל, אתם חייבים שיהיה לכם Apple ID, ופתיחת החשבון הוא תהליך פשוט שמבצעים ברגע שאתם מדליקים את המחשב, או ניגשים אליו עם Apple ID קיים.

migration assistant

שדרוג מערכת ההפעלה macOS

כל מחשב מק מגיע עם מערכת ההפעלה Big Sur, שהיא האחרונה נכון להיום. במידה ויש לכם מחשב מק עם מערכת הפעלה ישנה יותר, תוכלו לבדוק האם המחשב שלכם תומך במערכת ההפעלה ביג סר כאן. 

גיבוי מערכת ההפעלה והמחשב

הגיבוי הוא תהליך פשוט אך חשוב ביותר. מומלץ לכל אחד לבצע גיבוי תמיד, וישנן כמה דרכים לעשות זאת.

1. גיבוי אוטומטי

המחשב שלכם מגיע עם תוכנת Time Machine המיועדת לבצע גיבוי באופן אוטומטי. הפעילו את התוכנה וחברו למחשב דיסק חיצוני. Time Machine מבצעת גיבוי אוטומטי של כל המחשב שלכם, כולל כל האפליקציות שהתקנתם עליו, כדי שבמקרה הצורך תוכלו לשחזר קבצים מהמערכת כולה. למידע מפורט על אופן העבודה עם Time Machine לחצו על הקישור הבא.


2. גיבוי בענן

הענן של אפל נקרא iCloud והוא מאפשר לכם לאחסן ולגשת לתמונות, מסמכים, מוזיקה וקבצים אחרים המגובים עליו. iCloud מגיע עם 5GB לאיחסון בחינם, ואתם יכולים תמיד לשדרג לעוד נפח איחסון בתוספת תשלום. כדי להתחיל לגבות את כל המכשירים שלכם לחצו על הקישור הבא.

3. גיבוי קבצים על כונן חיצוני

כמובן שישנה האפשרות ה"רגילה" של גיבוי על דיסק קשיח חיצוני. אם ברשותם דיסק חיצוני אתם יכולים להעתיק אליו איזה קובץ או תקיה שתרצו ולהעתיק אותם אליו ובחזרה למחשב.

חיפוש קבצים ותקיות במחשב

כדי לחפש קבצים מסויימים על המק שלנו אנחנו נעזר ב-Finder. פיינדר הוא הצעד הראשון שלנו כדי למצוא ולארגן את הקבצים שעל המחשב, והוא נמצא על סרגל הכלים (Dock) במסך הראשי של המחשב. דרך נוספת היא בעזרת Spotlight. לחצו על זכוכית המגדלת שבראש כל תקיה, או לחצו Command (⌘)+Space. ספוטלייט דומה מאוד ל- Quick Search שקיים באייפונים ובאייפדים.

כמה מקום אני צריך כדי לבצע גיבוי?

כדי לראות נפח איחסון של תקיה מסויימת, לחצו עליה פעם אחת ולאחר מכן לחצו Command+I. כדי לראות מידע על האיחסון הכללי של המחשב לחצו על סמל התפוח המופיע בקצה העליון השמאלי של המסך, בחרו About This Mac ולחצו על Storage. כדי לבצע גיבוי על Time Machine, כדאי להשתמש בדיסק המכיל פי שניים מכמות האיחסון של המחשב.

העברת תוכן המק הישן שלכם למק חדש

התהליך של העברת כל תוכן המחשב הישן לתוך המחשב החדש הוא תהליך פשוט יחסית, ואנחנו נבצע אותו בעזרת תכנת Migration Assistant שמגיע ביחד עם מערכת ההפעלה. Migration Assistant מעתיקה את כל הקבצים למק החדש כדי שלא תצטרכו לבצע את הפעולה הזאת באופן ידני. אם אתם רוצים להעביר תוכן למק החדש ממחשב PC לחצו על הקישור הבא.

ראשית עליכם לוודא שכל התוכנות על שני המחשבים מעודכנים, כולל תוכנות צד-שלישי. על המחשב הישן להריץ מערכת הפעלה OS X Snow Leopard v10.6.8  או מאוחרת יותר. כדי לבצע את המעבר צריך שלמחשב הישן יהיה כינוי, וכדי לבחור כינוי (אם אין) לחצו על סמל התפוח בחלק העליון של המסך > הגדרות מערכת > הקליקו "שיתוף" ובחרו בשדה "שם המחשב". כמובן שצריך לחבר את שני המחשב לחשמל.

אחרי שביצענו את התהליך הראשוני נעבור לביצוע:

1. על המחשב החדש, פתחו את Migration Assistant שנמצאת בתקיית כלי העזר.
2. לחצו "המשך"
3. כשתשאלו איך תרצו לבצע את העברת המידע, בחרו באפשרות להעביר ממק, גיבוי Time Machine או מדיסק
4. לחצו "המשך"

על המחשב הישן:

(אם אתם מאתחלים את המחשב הקודם שלכם מדיסק חיצוני או מגיבוי של Time Machine דלגו על שלב זה)

1. הפעילו את Migration Assistant
2. לחצו "המשך"
3. כשתשאלו איך תרצו לבצע את העברת המידע, בחרו באפשרות להעביר למחשב מק אחר
4. לחצו "המשך"

כעת נחזור למק החדש:

1. כאשר תתבקשו לבחור מק, גיבוי Time Machine או דיסק חיצוני, בחרו באפשרות המתאימה.
2. לחצו "המשך". בשלב זה יכול להיות שתראו קוד אבטחה.

שוב למק הישן:

(אם אתם מאתחלים את המחשב הקודם שלכם מדיסק חיצוני או מגיבוי של Time Machine דלגו על שלב זה ועל קודמו)

1. אם אתם רואים קוד אבטחה, וודאו שזה הוא אותו קוד שמופיע במחשב החדש.
2. לחצו "המשך"

ובחזרה למק החדש:

1. אתם אמורים כעת לראות רשימה של גיבויים המסודרים לפי תאריכים ושעות. בחרו בגיבוי בו אתם רוצים להשתמש
2. לחצו "המשך"
3. במסך הבא שנפתח בחרו במידע להעברה
4. לחצו "המשך" כדי להתחיל בהעברה. אם יש לכם המון תוכן, יכול להיות שיקח לתהליך כמה שעות עד שיסתיים.

לאחר שהתהליך הסתיים בהצלחה, התחברו לחשבון שלכם על המחשב החדש. המידע נלקח מהקישור הבא.

מתאמים

עד היום כאשר קנינו מחשב חדש, לא משנה אם זה Mac או PC, תמיד ידענו שיהיה לנו איך לחבר אליו חומרה חיצונית כמו דיסק קשיח חיצוני, כבל רשת, מסך או מדפסת. יצרניות המחשבים הרגילו אותנו לחיבורים שחלק מאיתנו לא יכולים לחיות בלעדיהם כמו USB, HDMI, ואפילו VGA.
זה היה נכון גם עבור אפל, רק שבשנת 2015 יצרה החברה מחשב דק ביותר עם כניסה אחת בלבד, ובתצורה שאנחנו ממש לא היינו רגילים לראות (USB-C), ועוד במחשב נייד.

כדי שנוכל לחבר למחשב הזה חומרה חיצונית אנחנו זקוקים למתאמים, למשל אם אנחנו רוצים לחבר דיסק חיצוני אנחנו צריכים מתאם USB-C ל-USB. כאשר אנחנו קונים מחשב מק, אנחנו חייבים לוודא איזה כניסות ויציאות יש לו, ואיזה מתאמים אנחנו נצטרך כדי לחבר אליו חומרה חיצונית.

בהמשך לפיסקה הקודמת, אם אנחנו רוצים לחבר מקלדת ועכבר אלחוטיים של אפל (נכון גם לגבי Magic Trackpad), אנחנו לא צריכים חיבור USB פנוי, כי הם מתחברים למחשב באופן אלחוטי וללא צורך כלל בחיבור פיזי כלשהו למחשב.