מוצרי הפרימיום של היצרניות הגדולות בעולם

מציעות ליין שלם של מחשבי פרימיום המיועדים לכלל האוכלוסייה.

המאמר ישן ואינו מעודכן. לחצו למעבר לדגמי Microsoft Surface ו Macbook Pro החדשים.

המוצרים שלהן לעיתים יקרים יותר ממוצרים בעלי מפרט זהה שמיוצרים על ידי חברות אחרות, וההבדל נובע ממספר סיבות עיקריות:
מוצרי Apple Mac ו-Microsoft Surface מבוססים על מערכות הפעלה שפותחו על ידי החברות עצמן, כך שמתאפשרת אינטגרציה מיטבית בין החומרה לתוכנה ושתיהן מקדימות את השוק ומשחררות מוצרים חדשניים במיוחד. אפל למשל הייתה החברה הראשונה שהעזה לצאת לשוק עם סדרת מחשבים שיש להם רק Thunderbolt 3, עוד בשנת 2016 כשרוב הציבור אפילו לא הכיר את המוצר.


הבדל בין Surface Book 2 ל-Macbook Pro

מקבוק פרו vs סרפס

ליין המוצרים של אפל בחלקו ותיק מאוד כאשר חלק מהמוצרים קיימים בשוק כבר עשרות שנים, כמו ה- iMac הראשון שהושק בשנת 1998, אך גם מיקרוסופט לא נשארה מאחור הרבה שנים, וכשהיא החליטה להתחרות ראש בראש ב-Mac היא ייצרה סדרת מחשבים שיועדו להיות מתחרים ישירים לכל אחד ממוצריה של אפל, כך שכעת הצרכנים גם נהנים מהתחרות וגם מתלבטים איזה מחשב דגל מנצח בקרב. התשובה תלויה בהמון משתנים, וכולם תלויים בצורך ובשימוש שלכם. כדי שלא תתלבטו יותר מדי, הכנו לכם 6 נקודות שכדאי לבחון לפני רכישה של מחשב פרמיום, שיעזרו לכם להבין איזו חברה תספק לכם בדיוק את מה שאתם צריכים.

1. מערכת הפעלה:

מוצרי Microsoft Surface מגיעים עם מערכת הפעלה Windows כנתון קבוע, בעוד אפל מאפשרת עבודה על macOS ואפילו הרצת Windows או Linux במקביל דרך Parallels או בוטקאמפ. מבחינה זו לאפל יש יתרון, והוא בא לידי ביטוי לא רק בדואליות, אלא גם בחלוקת המשאבים שנשארת בידי המשתמש.

2. גרפיקה:

MacBook Pro מוצע עם כרטיסי מסך מהדור האחרון של חברת ATI שהגבוה ביותר כולל את הכרטיס המפלצתי שהם הוציאו לניידים, ה-AMD Radeon Pro 5500M אשר מגיע עם 8 ג׳יגה זכרון מסוג DDR6.
ה-Surface Book מצויד בכרטיס NVIDIA GeForce GTX 1060, בעל 6GB GDDR5, ייתכן שהמעריצים המושבעים של NVIDIA יחלקו על הקביעה הבאה, אבל למיקרוסופט קשה להתחרות מול אפל בקטגוריית הגרפיקה.

3. מסכי מגע:

המשתמשים של מיקרוסופט נהנים ממסכי מגע, בעוד שזה נותר חלומם הרטוב של משתמשי אפל. השימוש במסך מגע מאפשר לגרפיקאים ולמעצבים להשתמש ב-Surface Pen או ב-Surface Dial, ובכך מקל על העבודה היומיומית ואפילו עוזר לדייק אותה.
בשונה ממיקרוסופט לאפל גישה אחרת- היא מציידת את מחשבי ה -MacBook Pro שלה עם פס מגע, טאצ׳בר שמו, שהוא למעשה התשובה של אפל לדרישת השוק למסכי המגע.
הטאצ׳בר תופס את השורה העליונה של המקלדת (במקום מקשי ה-F) והוא מאפשר שלל פונקציות אשר הופכים את חוויית השימוש ליחודית ומהנה במיוחד.

4. ורסטיליות:

את ה-Surface Book ניתן לנתק מהמקלדת כך שהוא מתפקד כטאבלט. אולם כרטיס המסך והיציאות יושבים בתוך המקלדת, ולכן עבודות גרפיקה ניתן לבצע רק כאשר המקלדת מחוברת למסך. מאידך, ה-MacBook Pro לא מתהדר ביכולות ורסטיליות כאלו כלל.

5. עיצוב:

העיצוב של ה-Surface Book נחשב שנוי במחלוקת, בעיקר בגלל המרווח שהושאר בין המקלדת למסך. חסרונות המרווח הזה אינם רק עיצוביים, הם באים לידי ביטוי גם בגודל הפיזי הנגזר מכך ובחדירה של אבק ולכלוך. העיצוב של אפל משדר יוקרה וה-MacBook Pro מתהדר במעטפת אלומיניום דקה להפליא, כך שבזירה העיצובית – אפל מנצחת.

6. ממשק:

כאמור, מחשבי אפל מצוידים בחיבורי Thunderbolt 3 בלבד, כך שחיבור ה-MacBook Pro לכל סוג של חומרה חיצונית מצריך מתאמים.
מצד שני, ל-Thunderbolt 3 יתרונות רבים, כמו קריאה וכתיבה של דאטה במהירות של 40GB לשנייה (מה גם שרבים ממשתמשי אפל נאמנים למותג ומשתמשים במוצרים נוספים של החברה, כך שהמגבלה לא תפריע להם).

ה-Surface Book מגיע עם שתי כניסות USB 3.1 Gen 1, כניסת USB-C וכניסה לכרטיסי SDXC, מערך חיבורים מכובד ללא ספק, ובכל זאת, כדי להתחבר למסך חיצוני או לרשת קווית יש צורך במתאמים.

השורה התחתונה:

וההכרעה בין מחשבי הדגל של שתי החברות קשה מאוד. בעבור מי ששם דגש על עיצוב המחשב ואיכות הגרפיקה שלו – אפל היא כנראה בחירה טובה יותר ומי שמעדיף ורסטיליות ומסכי מגע יבחר במיקרוסופט.
בשני המקרים מדובר בהוצאה גדולה, והעיקר הוא להבין את השימושים העיקריים שלכם, כדי שתוכלו ליהנות מהבחירה וממחשב פרמיום מצוין.