למאמר על מקבוק אייר 2020


הקדמה כללית

מקבוק אייר עם השנים הפך לאייקון עבור חובבי אפל, שבטח מכירים את הסדרה הזאת עוד מהעשור הקודם (לראשונה בתחילת 2008). מקבוק אייר הוא אחד המחשבים הוותיקים בליין המחשבים של אפל ועבר מספר שינויים לאורך השנים, למרות שחלק מהם לא השתנו תקופה ארוכה, למשל מעטפת האלומיניום שלא השתנתה שמונה שנים. ב-Apple ידעו ליצור מחשב בעל שילוב מושלם של ביצועים מעולים יחד עם זמן סוללה לא מבוטל, שיכול לתת מענה למגוון רחב של משתמשים. אבל פנינו אל העתיד, וכעת מקבוק אייר עבר מהפך ממחשב "פשוט" למכונת עבודה, בזכות חומרה שעד עכשיו היתה שמורה רק לתותחים הכבדים שלה, דוגמת מסך רטינה מפואר וחיבורי Thunderbolt 3.

לרכישה

עיצוב

כפי שציינו מקודם, מקבוק אייר הוא לא מה שהיה פעם. נתחיל בכך שלא רצו באפל להשאיר אותו לבד ולכן קיבל גם הוא עוד צבעים לבחירה, ונכון להיום הוא מגיע באפור, כסוף וזהב, עם גימור מבריק מאלומיניום ממוחזר. בזכות העובדה שירדו ממנו חיבורים פופולאריים כמו USB או HDMI, ניתן היה גם להקטין אותו משמעותית. עוביו של מקבוק אייר 21.24 מ"מ ומשקלו 1.25 ק"ג (יכול להשתנות בהתאם למפרט שתבחרו). מקבוק אייר של 2019 מגיע בגודל 13.3 אינץ', אולי אחת התכונות היחידות שנשארו דומות לדגמים הקודמים. בעבר יכלנו למצוא אותו גם ב-11 אינץ', ירד ב-2016.

חיבורים

מקבוק אייר של הדור הישן התאפיין בהמון חיבורים. יכלנו למצוא שם שני חיבורי USB 3.0, חיבורי Thunderbolt 2, וכניסה לכרטיסי SD. כל אלה פינו את מקומם עבור שני חיבורי Thunderbolt 3, שיודעים בעצם לעשות הכל, החל מקריאה וכתיבת נתונים במהירות של 40 ג'יגה לשניה, להעביר רוחב פס אינטרנטי, וכן, גם עבור טעינת המקבוק, במקום ה-MagSafe. אפל בעלת שורה רחבה של מתאמים שישמשו אותנו כדי לחבר חומרה חיצונית לחיבור ה-Thunderbolt 3, אך ניתן למצוא בשוק המון חברות שעושות מתאמים עבור מוצריה של אפל, דוגמת Kanex או Ttipp-Lite.

מסך רטינה

כמה פינטזנו, כמה חלמנו על הרגע הזה, שמקבוק אייר יקבל מסך רטינה. אם נתעלם לרגע מכל האבזורים שהוא קיבל בהשקה של 2018, מסך הרטינה הוא לחלוטין הדובדבן שבקצפת. מה הוא מסך רטינה? מסך המציג רזולוציה גבוהה במיוחד, ושהפיקסלים בה מאוד צפופים, כך שהתמונה שמתקבלת היא חלקה וחדה במיוחד. למה זה חשוב? צפיה באיכות גבוהה בתמונות או בסרטים, ויכולת לעבוד שעות על מסמכים ללא התעייפות של העיניים, ואנחנו אוהבים להיות שעות מול המחשב, מה לעשות.
מקבוק אייר קיבל כרטיס מסך Intel UHD Graphics 617 שתומך גם בכרטיסי מסך חיצוניים (eGPUs) וכך ניתן לעבוד עליו כ-Dual Graphics. מסך האייר מציג רזולוציה של 2560 על 1600 פיקסלים בטכנולוגית IPS, עם תמיכה במיליון צבעים, ו-aspect ratio של 16:10.

מפרטים

האייר לא מתאפיין בהמון אפשרויות שידרוג. המעבד שלו כפי שהזכרנו הוא דור שמיני של אינטל, 1.6GHz i5 בעל שתי ליבות עם אפשרות טורבו ל-3.6GHz. אין לו שידרוג אפשרי והוא יגיע בכל המפרטים. את זיכרון ה-RAM ניתן לשדרג מ-8GB בדגמי הבסיס ל-16GB ואת איחסון ה-SSD ניתן לשדרג מ-128GB או 256GB בדגמי הבסיס ל-512GB או לטרה. בכל המפרטים קיים בצידה העליון של המקלדת כפתור Touch ID, איתו תוכלו לבצע פעולות כמו כניסה מאובטחת למחשב או קניה מהירה ובטוחה ברשת בעזרת זיהוי ביומטרי.

לסיכום

מקבוק אייר של 2019 הוא לחלוטין לא מה שהיה בעבר, בזכות מראה רענן, צבעים חדשים, חומרה משופרת, ומסך רטינה. ככל שעובר הזמן אנחנו מבינים שמקבוק אייר כאן כדי להשאר, והוא ימשיך לתת לנו מענה רחב, החל מכתיבת מסמכים ועד צפיה בסרטי 4K. מקבוק אייר מגיע עם מטען 30W USB-C וכבל טעינה.