המדריך ל Apple Business Manager

Apple Business Manager

לקוחות רבים מתעניינים ב- Apple Business Manager, Apple School Manager, DEP, MDM וכדו׳. המאמר הזה נועד לעשות לכם סדר בשירותים שאפל מציעה לארגונים, לתת הסבר קצר על כל מושג, וכמובן להסביר איך אמירים יכולה לעזור.


נתחיל…


מה זה Apple Business Manager?


ה- Apple Business Manager הוא שירות של חברת אפל שנועד לעזור למחלקות ה- IT לנהל את צי מכשירי אפל השייכים לארגון. דרך ה- Apple Business Manager או ABM ניתן לרשום מכשירי אפל לארגון מסוים: מחשבי מקבוק, אייפדים, אפל TV ואייפונים. באמצעותו תוכלו לנהל את מלאי מכשירי אפל המשויכים לארגון, ומעבר לכך להתחבר ל- MDM.
ייתכן שבעבר נתקלתם בשירותים מקבילים של אפל כמו DEP, היום השירותים האלה מוטמעים בתוך Apple Business Manager ו- Apple School Manager וכבר לא מתקיימים ברשות עצמם. 


מה זה MDM ומה הקשר שלו ל- Apple Business Manager?


ראשי התיבות MDM (Mobile Device Management) הם שם כולל לפלטפורמות לניהול מכשירי הארגון מרחוק. מערכות כמו VMware. שמיועדות לניהול מכשירי אפל מרחוק מאפשרות ניהול משתמשים, הגדרות אבטחה מתקדמות, העלאת תכנים או חסימתם ואפשרויות נוספות לניהול המכשירים מרחוק, ללא מגע יד אדם (zero touch deployment). 


חשוב לנו לציין שה- Apple Business Manager הוא שירות חינמי ובסיסי. באמצעותו תוכלו לרשום מכשירי אפל תחת הארגון שלכם. אבל, לבדו היכולות שלו מוגבלות. למעשה, ה- Apple Business Manager בבסיסו הוא כלי לחיבור מוצרי אפל לפלטפורמות MDM.



קצת יותר על היכולות של ה- MDM


כאמור, ה- MDM הם כלים של חברות שונות שמיועדים לניהול מוצרי אפל מרחוק. באמצעותם ניתן מספר רב של פעולות בתוך העולם של אפל. בין שאר האפשרויות:


  •  ניהול פרופילי משתמשים מרחוק (כולל תאימות למערכות חיצוניות לאפל כמו Azure)
  • חסימה של מכשירים לפי מיקום גיאוגרפי (פועלת עבור מכשירים תואמים בלבד)
  • הגבלת זמן השימוש היומי במכשיר
  • הורדה של אפליקציות או שיתוף תכנים מרחוק
  • חסימה של אפליקציות, תכנים או רשתות Wi-Fi
  • נעילה של מכשירים במקרה של גניבה / אובדן

VMware Workspace ONE

VMware היא ספקית בינלאומית מובילה של שירותי ניהול עבור חברות ו Enterprise, לסביבות מרובות ענן Multi Cloud, המתאימים לכל הפלטפורמות וספקיות הענן השונות.

  VMware מציעה את חבילת ה- VMware Workspace ONE Editions אשר פתרון ה-MDM שלה הוא פיתרון ”Cross Platform“,
כלומר הוא עובד על כל המערכות שאנחנו משתמשים בעסק ביום יום, כמו MacOS, iOS, iPadOS, Windows, Chrome OS, Android ו-Linux.
ל Workspace ONE Editions מספר יתרונות:

- היתרון המשמעותי ביותר של workspace one על פני שירותים מתחרים כגון Jamf, הוא היכולת לניהול מכשירים ומשתמשי קצה בכל הפלטפורמות האפשריות שעסקים ו Enterprise משתמשים בהם : MacOS, iOS, iPadOS, Windows, Chrome OS, Android, Linux ועוד.
- הקלת העומס על אנשי IT במשימות השגרתיות
- עוזרת להפחית עלויות, לשפר את האבטחה וניהול הגישה למשתמשים, בתהליכים שונים בארגון
- שיפור הביטחון והפרודוקטיביות של העובדים עם חווית משתמש בהתאמה אישית
- ממשק עם חווית משתמש נוחה ושקופה לניהול אחיד של כל משתמשי הקצה והאפליקציות,
במספר מרובה של ערוצים, על גבי המערכות השונות בכל מכשיר
- מענה מעולה לעבודה מהבית ו/או עבודה היברידית של עובדים על גבי כל המערכות והמכשירים השונים, כולל כאלו שהעובדים מביאים בעצמם (Bring Your Own Device - BYOD)

במחקרים שערכה חברת Jamf, ספקית MDM נוספת לעבודה בסביבת מק - בדומה ל- WMware Workspace, מצאו כי חברות שמשתמשות במערכות MDM מצמצמות את הפניות למוקדי ה- IT שלהן בכ-15%.


אמירים היא משווקת מורשית של מוצרי אפל ורישיונות של VMware בישראל המציעה שירותי מחשוב לעסקים. נוכל לעזור לכם למצוא את פלטפורמת ה- MDM המתאימה לכם ביותר.



Apple Business Manager

מי צריך את Apple Business Manager ו- MDM?


השימוש בפלטפורמות נעשה בעיקר ע״י מחלקות ה- IT המעוניינות לנהל מספר רב של מכשירים מרחוק. ע״י ניהול משתמשים, העלאת וחסימת תכנים למכשיר, ניהול אפשרויות האבטחה ועוד. היכולת לנהל מכשירים ברמה פרטנית, ברמת המחלקה ואף ברמת הארגון חוסכת לאנשי ה- IT זמן יקר ומספקת חווית שימוש טובה יותר לעובדים. השימוש במערכות אלה מצמצם את מספר הפניות למחלקת ה- IT עקב תקלות נפוצות כמו משתמש שלא מצליח להתחבר לחשבון שלו, אפליקציה שלא נפתחת וכדו׳.

גם חברות קטנות יותר ללא מחלקות IT עושות שימוש באפל ביזנס מנג׳ר, כדי לנהל את מכשירי החברה מרחוק. גם כאן הסיבה היא שהשימוש בכלי ה- ABM ו-MDM עושה סדר בשימוש במכשירים, מה שמוביל לפחות התעסקות בבעיות הקשורות בתפעול המכשיר, כניסה ושימוש באפליקציות ותוכנות החברה ועוד.


במילים אחרות, ארגונים שרוצים להעניק שירות יותר טוב לעובדי החברה ובו בזמן להקטין את מספר הפניות של העובדים למחלקת ה- IT, משתמשים בכלים של Apple Business Manager ו- MDM. 


תחשבו על Apple Business Manager כגשר


כפי שהזכרנו קודם לכן, מערכות MDM קיימות כבר שנים. לעומתן, Apple Business Manager היא צעירה יחסית, אז מה הקשר ביניהן? לאורך השנים, הפלטפורמות לניהול מרחוק הפכו ליותר ויותר פופולריות. עם זאת, הן לא היו מושלמות. כשמשתמשים היו מפעילים את מחשב המק, האייפד או האייפון הם היו צריכים עדיין לעבור מסכים רבים כדי להגדיר את המכשיר ורק בשלב הסופי להתחבר לפלטפורמת ה- MDM של הארגון. אפל ראתה בפופולריות ההולכת וגוברת של מערכות ה- MDM ורצתה להקל על התהליך. לכן, היא יצרה מערכות לשיוך המכשיר לארגון שגם יקצרו את ההפעלה הראשונית של המכשירים. לאורך השנים היו מספר גלגולים של שירות זה, כאשר כיום, נכון לשנת 2021 המערכות הקיימות הן Apple Business Manager ו - Apple School Manager. 


כפי שרומזת הכותרת לחלק זה, תחשבו על אפל ביזנס מנג׳ר כגשר. גשר שנועד להקל על ארגונים להשתמש במערכות MDM ברישום והפעלת מכשירי האפל שברשותם.


דבר אחרון - Apple Business Manager מול Apple School Manager


לאורך המאמר דנו ב- ABM וכמעט התעלמנו ממקבילו האקדמי, Apple School Manager. 


שתי המערכות מזכירות האחת את השנייה מבחינת היכולות. שתיהן מאפשרות לארגונים - בין אם מדובר בחברות עסקיות או במוסדות אקדמיים - לשייך מכשירים לארגון ולחבר אותם לפלטפורמות MDM לניהול המכשירים. 


פלטפורמות ה- MDM שמיועדות לאפל סקול מנג׳ר מזכירות מאוד את ה- ABM, ניתן לנהל משתמשים, להגביל את השימוש במכשירים, לבחור בהגדרות אבטחה מתקדמות ועוד. עם זאת יש הבדל אחד מרכזי. ארגונים עסקיים המעוניינים להירשם ל- Apple Business Manager חייבים להיות עסקים מוכרים הרשומים במאגר DUNS. לעומתם, בתי ספר, מכללות ומוסדות אקדמיים נוספים לא חייבים להיות רשומים, אם כי עליהם להציג אישור ממשרד החינוך או ממשרד ממשלתי אחר הוכחה שהם מוסד מוכר.


מה עכשיו?


אם אתם רוצים להירשם ל- Apple Business Manager, מעוניינים לרכוש מוצרי אפל על מנת לרשום אותם ל- Apple Business Manager או Apple School Manager, זקוקים למידע נוסף, רוצים לרכוש רישיונות MDM על MDM או שיש לכם שאלות?  
השאירו לנו פרטים בטופס צור קשר ונחזור בהקדם: