למה ארגונים עוברים לאפל?

חסכון בזמן ובכסף, שיפור בפריון העובדים ובשביעות רצונם, גורמת ליותר ויותר חברות לעבור לאפל. איך IBM קשורה לזה? ומה אפל עושה כדי להקל על הארגונים את המעבר לסביבת מק?

במשך שנים חברות וארגונים ספקו לעובדים שלהם מחשבים שהם בעיקר...סבירים. הם רכשו מחשבים לא-יקרים או מתקדמים במיוחד שיתאימו לרוב העבודות המשרדיות והתרחקו ממותגי יוקרה כמו אפל. תג המחיר הגבוה יחסית של מחשבי המק וכן החשש שחלק מהעובדים שרגילים לסביבת Windows יתקשו לעבוד בסביבה של אפל הרחיקה אנשי רכש ו- IT מרכישת מחשבי אפל לארגון.

בשנים האחרונות המגמה הזאת השתנתה. מבשרת המגמה קצת מפתיעה, IBM. ענקית הטכנולוגיה שנודעה בשנות ה-80 בשיתוף הפעולה שלה עם מיקרוסופט שינתה כיוון לפני מספר שנים והודיעה כי בכוונתה לספק יותר ויותר מחשבי אפל לעובדיה. החל מ-2015 חברת IBM פרסמה מספר דו״חות אודות ההשפעה של השימוש הגובר והולך של מחשבי אפל מק, וכן מוצרי אפל נוספים כאייפדים בחברה. למהלך הזה הייתה השפעה עצומה על הדרך שבה אפל נתפסה בשוק העסקי.

כאמור, החל משנת 2015 חברת IBM מפרסמת דו״חות אודות השפעת הטמעת מוצרי אפל בחברה. כמה נקודות שעלו בפרסומי IBM בשנים 2019-2020:

- המעבר למחשבי אפל מק - הוריד בעשרות אחוזים את הפניות של עובדי החברה לאנשי ה- IT. למעשה כ-7 אנשי IT תומכים בכ- 200,000 מחשבי מק מול 20 אנשים (כמעט פי 3!) שנותנים מענה למספר דומה של מחשבי Windows.
- נרשמה עלייה גדולה בפריון העבודה של משתמשי מק בהשוואה לחבריהם אשר עובדים בסביבת Windows - משתמשי המק דיווחו על שביעות רצון גבוהה יותר מהעבודה ב- IBM בהשוואה למשתמשי Windows.
- משתמשי מק יותר מרוצים מהתוכנות הקיימות בסביבת מק - כ-5% מהעובדים על מק ביקשו גישה לתוכנות שלא נמצאות על גבי המחשב שלהם לעומת כ-11% ממשתמשי ה- Windows.

נציין ש- IBM מחדשת את המחשבים לעובדים מדי ארבע שנים, ומציעה לעובדים לרכוש את המכשירים ״הישנים״ שלהם, במחירי השוק. במקרה של אפל, יותר עובדים גילו רצון לרכוש את המחשב שלהם. כמובן שזה מצביע על שביעות רצון גבוהה מהמכשיר.
מעבר לכך, ייתכן שהעובדים שומרים טוב יותר על מכשירי אפל מאחר שהם שוקלים לקנות אותם בעתיד, בהשוואה למכשירים של חברות שאותם אינם מתעתדים לרכוש.

היתרון מתרגם לכסף - Total Economic Impact (TEI)

חברת הייעוץ פורסטר (Forrester Consulting) פרסמה מחקר אותו מימנה אפל בדבר הערך הכספי לארגונים במעבר לשימוש במחשבי מק. פורסטר ראיינה נציגי שבע ארגונים וחברות בגודל שונה (מחברה של 600 עובדים ועד לחברות של למעלה מ-100 אלף עובדים) כדי לעמוד על היתרונות והחסכון בהוצאות כאשר ארגונים עוברים לשימוש במחשבי מק. חשוב לציין, שהחברות במחקר משלבות בין מחשבי מק ל- PC ולרוב נותנות לעובדים לבחור באילו מחשבים להשתמש. עובדה זאת, מאפשרת להן להשוות בין חווית השימוש במחשבי מק מול מחשבי PC, בין אם מדובר בביצועי העובדים וכן בכל הקשור בעלויות הרכישה והתפעול.

כמו בדו״חות של IBM, גם במחקר זה עלתה סוגיית הכדאיות הכלכלית. החברות דיווחו כי עלות הרכישה הראשונית של מחשבי אפל הייתה יקרה יותר בהשוואה למחשבי PC, אך בחישוב עלויות התמיכה והתוכנה הנלוות, מחשבי המק התגלו כעדיפים. בנוסף, עלות הבעלות (Total Cost of Ownership - TCO) על מחשבי אפל נחשבה עדיפה מאחר שהמחשבים שומרים על שווים לאורך השנים. לפי המחקר של פורסטר, הערך המופחת של מחשבי אפל לאחר תקופת השימוש בחברה עמד על 25% בעוד שמחשבי ה- PC שמרו רק על 10% ממחירם המקורי.

יותר מחברה אחת ציינה כי המעבר לשימוש במחשבי מק אפשר את צמצום מחלקת ה- IT, שכן באמצעות כלי ניהול מרחוק הצוות יכול להשמיש מספר רב של מחשבים בתוך דקות. מעבר לכך, יש פחות קריאות שירות, באופן משמעותי למשתמשי אפל מק בהשוואה למשתמשי PC. מעבר לכך, בדומה לדו״חות של IBM, גם החברות במחקר דיווחו על שביעות רצון גדולה יותר בקרב עובדים המשתמשים במק, והגדלת פריון העובדים המשתמשים במכשירי אפל.

אז אם המעבר למחשבי אפל, כל-כך אפקטיבי מבחינת פריון העובדים, שביעות רצון גבוהה שעוזרת לשמר אותם וחסכון ובזמן ובכסף למחלקת ה- IT, נשאלת השאלה:

למה יותר חברות לא עוברות לאפל?

התשובה מתחלקת לשתיים - כסף והרגלים.

מחשבי אפל מק מציעים תמורה מצוינת לכסף אך אינם זולים. ניתן למצוא מחשבים של יצרניות אחרות שעולים פחות (דבר שכמובן מתבטא גם בביצועיהם). למרות שבחשיבה ארוכת טווח שמשקללת את החסכון בתקציב ה- IT והעובדה שמחשבי אפל עובדים לאורך שנים רבות - רכישת מחשבי אפל עבור חברות בהחלט משתלמת, לא כל החברות רואות זאת כך. חלק מהחברות מעדיפות לרכוש מחשבים זולים יותר ולהוציא יותר כסף על תחזוקה ותיקונים עקב חישובי תקציב פנימיים.

התשובה השנייה היא הרגלים. יש חברות שמשתמשות במשך שנים במחשבים או מכשירים מבוססי Windows וחוששות מהמעבר, בשל הקושי הצפוי לעובדים שלהן להתרגל לעולם המק.
זהו חשש צפוי אבל לא לגמרי מוצדק. תוכנות ואפליקציות רבות שמוכרות מעולם Windows, כתוכנות אופיס או Microsoft Teams זמינות גם בסביבת אפל. מעבר לכך, אפל מספקת מדריכי שימוש ואף סרטוני הדרכה בשפות שונות כדי להקל על משתמשים פרטיים ועסקיים על המעבר. אנחנו, אמירים, אף מספקים לארגונים הדרכות בנושאים שונים כדי להקל על הכניסה לעולם של אפל.

למה מערכות MDM - איך זה עובד?

אם אתם אנשי IT, יתכן שכבר נתקלתם בפלטפורמות MDM (mobile device management). ה- MDM הוא שם כולל לכלי ניהול מחשבים מרחוק. באמצעותם ניתן להגדיר פרופילי משתמש, להוריד או לחסום אפליקציות שונות, ליישם הגדרות אבטחה מתקדמות ועוד. כך תוכלו לספק לעובד חדש (או קיים) מחשב שיש לו את הגדרות פרופיל המשתמש, האבטחה והתכנים המותאמים לעובד לפי תפקידו בארגון. העובד מקבל מחשב חדש לחלוטין, אבל כשיפתח אותו לראשונה כל ההגדרות והתוכנות הנחוצות לו יהיו כבר על המחשב. כשהמחשב יתחבר לראשונה לאינטרנט, באמצעות כמה לחיצות, המחשב יהיה מוכן לעבודה.

לפני שנרחיב על MDM נציין שתי נקודות חשובות:
1. יש מערכות MDM שיכולות לנהל מחשבי אפל ומחשבי Windows באותה פלטפורמה.
2. יש מערכות MDM מותאמות אפל שיכולות לנהל משתמשים ב- Azure וכן מתממשקות למערכות נוספות שהן ״חיצוניות״ לסביבה של אפל.

אז בואו נצלול לנושא, מערכות MDM-Mobile Device Management הן מערכות המאפשרות לאנשי IT, לנהל את צי המכשירים של החברה מרחוק. לרוב, מבלי לגעת במכשיר.
העובדים מקבלים מכשיר חדש מהקופסא (או מכשיר מחודש שהיה ברשות הארגון), כאשר הגדרות המשתמש - כולל הרשאות משתמש, הגדרות אבטחה, תוכנות ואפליקציות שכבר מעודכנות על גבי המחשב. כך שהמחשב מוכן לעבודה כבר בהפעלה הראשונית, בלי לעבור דרך ה- IT.
למערכות MDM יש מספר יתרונות משמעותיים כמו היכולות להגדיר מספר רב של מכשירים בו-זמנית. לנעול ולהפעיל מחשבים מרחוק (חשוב במקרה של גניבות), גמישות גדולה באפשרויות ההגדרה, התממשקות לצדדים שלישיים כמו מערכת Azure או מערכות אחרות לניהול משתמשים ועוד.

מערכות MDM מותאמות לאפל קיימות כבר מתחילת שנות ה-2000, עם הזמן הפופולריות שלהן גדלה ויותר ויותר ארגונים, חברות וגם בתי ספר ומוסדות אקדמיים החלו להשתמש בהן. כדי להקל על שילוב כלי ה- MDM על מוצרי אפל, אפל יצרה פלטפורמה חדשה וחינמית המאפשרת רישום של מכשירים בבעלות הארגון וכן שילובם תחת ה- MDM.
הפלטפורמה Apple Business Manager - מאפשרת רישום של מכשירים בבעלות חברה וכן הגדרתם תחת MDM דוגמת Jamf - מבלי לפתוח את המכשיר מאחר שהכל נעשה בענן. כאשר המכשיר מגיע ישר לידי העובד, העובד נהנה מחווית קבלת מוצר חדש מהניילונים יחד עם היעילות והחיסכון בזמן של הגדרתו מרחוק.

בקיצור, המכשירים האיכותיים, יחד עם מערכת הפעלה ידידותית, הדרכות, והאפשרות לשימוש בכלי MDM, הופכים את העבודה עם מחשבי אפל לא רק למומלצת אלא למתבקשת.

רוצים לשמוע עוד? צרו איתנו קשר בטופס למטה ונשמח לעמוד לרשותכם: