Apple Silicon - M1 Vs M2 Chip

מה זה מעבד ה-M1 שכולם מדברים עליו בשנתיים האחרונות ?
M1 הינה מערכת הנמצאת על שבב (SoC) “System on Chip”, מבוססתARM, בארכיטקטורת 5 נאנו מטר.

המעבד פותח עבור מכשירי המק והאייפד של Apple. למעשה M1 בא להחליף את מעבדי אינטל הקלאסיים ולייצר מהפכה בשוק בדומה למה שקרה עם ה-iPhone.
השבב מכיל בתוכו את כוח העיבוד ה-CPU, משלב גם את יחידת העיבוד הגרפי GPU(להבדיל מהמחשבים שאנו מכירים שבהם כרטיס המסך הוא יחידה נפרדת בלוח אם), את זיכרון המחשב Ram Memory, ואת ליבות הבינה המלאכותית Neural Engine.
ל-Apple Silicon יתרונות רבים כמו-תוכנה וחומרה העובדים ביחד בסינרגיה, חיי סוללה חזקים יותר, יעילות של המערכת, בינה מלאכותית בעלת 16 ליבות וזיכרון ראם חופף גם לכוח העיבוד וגם לכוח הגרפי.
לצד זה, חלק מהחסרונות הם שמפתחים צריכים להתאים את התוכנות והיישומים למערכת החדשה, וחיסרון נוסף היה קיים בתמיכה לעוד מסכים. בהמשך נראה איך Apple התגברה על החסרונות.

מקבוק Apple M2 Chip

יחד עם הכרזת Apple silicon ועזיבת אינטל, Apple החזירה אותנו אחורה בזמן ל-2006 כאשר אז מערכות מק עזבו את PowePC של מוטורלה לטובת אינטל, שם הכרנו לראשונה את מערכת ״Rosetta״.
Rosetta הינה תוכנה מבית Apple שתפקידה ״לתרגם״ תוכנות שלא היו מותאמות למעבדי אינטל בצורה זמנית עד שהמפתחים יתאימו בצורה ייעודית את התוכנה.
ההיסטוריה חזרה על עצמה וקיבלנו את Rosetta 2 שכל תפקידה בכוח הוא לאפשר לנו שימוש ביישומים שעדיין לא עברו התאמה ל-Universal ובכך לתת למשתמשים פיתרון זמני עד שכלל המערכות יעברו בהתאמה.
היום אנחנו רואים שבאמת רוב התוכנות כבר עברו את ההתאמה.

ה-M1 הצליח לחולל מהפכה והמכשירים הראשונים שקיבלו את השבב המרהיב היו מחשבי המקבוק אייר, מקבוק פרו 13 ומק מיני.
בהמשך קיבלנו את המעבד עם מחשב האיימק 24 וגם בסדרת האייפד פרו 11/12.9 M1 שיצאו ב 2021 ואייפד אייר 2022.

המעבד קיבל סדרה משלו עקב הדרישות למעבדי קצה.
ואכן קיבלנו את מעבדי ה-M1 Pro/ Max במחשבי המקבוק פרו 16 ו מקבוק פרו 14 החדשים שגם קיבלו יותר ליבות וזיכרון, אך גם קיבלו תמיכה למסכים חיצוניים בהתאם.
במרץ האחרון קיבלנו את המחשב השולחני החדש ה- מק סטודיו שגם הוא הושק לצד מעבד חדש ה-M1 Ultra שנכון להיום הוא המעבד החזק ביותר של Apple.

בכנס המפתחים האחרון ה-WWDC2022 קיבלנו חשיפה לדור הבא של Apple Silicone הלא הוא M2.
M2 אינו בא להתחרות במעבדי M1 Pro/ Max או -Ultra, למעשה הוא מתחרה נגד הגרסה המקורית של ה-M1, כאשר השיפורים שאנחנו מקבלים הינם:
1) שיפור במהירות הליבות במעבד שהוא כ-18% מהיר יותר וגם הליבות הגרפיות קיבלו חיזוק משמעותי עם-35% מהירות ואופציה למעבד של 8/10GPU.
בשנתיים האחרונות, ניתן לראות ש-Apple הולכת בכל הכוח על נושא הכוח הגרפי במוצרים שלה.
2) בנוסף ה-M2 מקבל שיפור ברוחב הפס שלו 100GP/s ביחס ל- 68GP/s של M1
3) התמיכה של המעבד ההתחלתי היא עד 24GB של זיכרון ראם, בתקן חדש של LPDD5 ביחס ל-16GB עם LPDDR4X ב-M1.
4) המעבד החדש כולל גם את מנוע ProRes החזק של Apple לקידוד ופענוח חומרה, מה שאומר שהמעבד מסוגל להתמודד עם זרימות רבות יותר של וידאו באיכות 4K ו-8K כולל סרטוני ProRes שצולמו ב-iPhone 13 Pro.

מה נשאר זהה ? המעבד בנוי על אותה ארכיטקטורה של 5 נאנו מטר והתמיכה למסכים אינה השתנתה.
איפה נוכל לקבל את המעבד החדש ?
קיבלנו MacBook Air M2 עם עיצוב חדש לחלוטין וללא מאוורר וגם MacBook Pro 13 M2 חדש שנשאר זהה בעיצובו למקבוק פרו 13 M1 מהדור הקודם.

איך ה-M2 מתמודדת מול סדרת ה Apple M1?
יצרנו טבלה במיוחד עבורכם-

Apple Macbook M2 vs M1

מעניין אתכם לקרוא על ההשקה שהייתה?
אנחנו מזמינים אתכם להיכנס למאמרים שעשינו במיוחד עבורכם על מערכות ההפעלה macOS Ventura ,iOS ,watchOS ו iPadOS.