בנובמבר 2020, אפל השיקה את מעבדי ה- M1, מעבדי סיליקון שאפל מייצרת בעצמה.

מדובר בהצהרת כוונות מצידה של אפל שכן היא הגדירה מטרה: שילוב מעבדים בייצור עצמי בכל מחשבי אפל בשנים הבאות. נכון לזמן כתיבת שורות אלו בינואר 2021, תוכלו למצוא ב
אתר אמירים הפצה דגמי מקבוק פרו 13 עם מעבדי M1 וכן עם מעבדי אינטל מהדור העשירי

מקבוק פרו M1 - מהירות מרשימה אך יש גם חסרונות...

אפל חזרה והדגישה בהשקת המעבד שהוא מהיר, ממש מהיר. כעת, כחודשיים לאחר ההשקה, אפשר לאשר את הטענה, מעבד ה- M1 אכן מציע מהירות מצוינת. הוא מריץ תוכנות של אפל (תוכנות נייטיב native) במהירות שלא הכרנו. תוכנות ויישומים שפותחו עבור מעבדי אינטל ״מתורגמים״ למעבד ה- M1 ע״י הרוזטה 2, מערכת של אפל שמטרתה היא להתאים למעבד ה- M1 מבוסס ארכיטקטורת Arm, יישומים ותוכנות תואמי אינטל. לפי דיווחים שונים, הרוזטה 2 עובדת מצוין אך עדיין לא מושלמת.
במילים אחרות, תוכנות שמיועדות למעבדי אינטל עובדות טוב ובמהירות גבוהה על מחשבי ה- M1. עם זאת, יש מספר תוכנות שהרוזטה 2 - לא מתרגמת כמו שצריך. לכן, במידה ואתם מתכוונים לרכוש את מחשב המקבוק פרו עם מעבד ה- M1 ולהשתמש בו בתוכנות מסוימות, אנחנו ממליצים בחום שתבדקו שהתוכנות הרצויות לכם אכן עובדות ויכולות לרוץ על מעבד ה- M1. 

נקודת תורפה נוספת של המקבוק פרו עם מעבד ה- M1 היא נושא הפלאגאינים (plug ins). לקוחות שמשתמשים בתוכנות עריכת וידאו או מוזיקה, מספרים כי גם אם תוכנות העריכה פועלות על מחשבים עם מעבד ה- M1, לעיתים הפלאגאינים שמטרתם להקל על העבודה בתוכנות אלה לא עובדים. דבר זה עלול להפריע לעבודה השוטפת של עורכים המשתמשים בפלאג-אינים.

חשוב לציין שחברות תוכנה ואפליקציות ברחבי העולם עובדות כדי להתאים תוכנות קיימות למעבדי ה- M1. כך שהצפי הוא שעוד במהלך שנת 2021, רבות מבעיות התאימות יפתרו. 

מקבוק פרו עם מעבדי אינטל - האם עדיף המוכר על המהיר?

בניגוד למעבדי ה- M1 החדשים יחסית, שיש לגביהם עוד סימני שאלה, עם מעבדי אינטל אנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו מקבלים. מעבדי אינטל הפעילו את מחשבי המקבוק ב-15 השנים האחרונות, והם משולבים גם במחשבים ניידים ונייחים של חברות רבות אחרות.
למחשבים עם מעבדי אינטל יש יתרון ברור - רוב התוכנות והיישומים בעולם מותאמים להם. אין חשש בנוגע לשאלה האם התוכנות בהן אתם משתמשים לעבודה יעבדו על מחשבים עם מעבדי אינטל, מאחר שתוכנות אלה פותחו במטרה להתאים למעבדי אינטל. 
בנוסף לכך, נכון להיום, במחשב המקבוק פרו עם מעבד ה- M1 יש מעבד אחד בלבד. לעומת זאת, בדגמי המקבוק פרו עם דגמי אינטל תוכלו למצוא את דגמי ה- i5 וה- i7, כאשר ההבדלים ביניהם מוכרים. כך, ניתן לבחור במחשב עם מעבד שמותאם בדיוק לצרכיכם.

האם יש הבדל חיצוני?

לא, העיצוב של המקבוק פרו, לא עבר שינוי כלשהו והוא זהה בדגמים עם מעבדי ה- M1 של אפל והמעבדים של אינטל. 

חיבורים למסך וחומרה חיצונית

בדגמי המקבוק פרו 13״ עם מעבדי אינטל שיצאו בשנת 2020 (mid 2020) יש 4 כניסות של Thunderbolt 3/ USB-C וכן כניסה לאוזניות (3.5 מ״מ). לעומת זאת, בדגמי מקבוק פרו 13 עם M1 יש 2 כניסות של Thunderbolt 4 / USB 4 וכן כניסה לאוזניות. נזכיר כי Thunderbolt 4 תומך גם ב- Thunderbolt / USB-C. 
את הדגמים עם מעבדי M1 ניתן לחבר למסך חיצוני אחד בלבד, ברזולוציה של עד 6K. מנגד, את הדגמים עם מעבדי אינטל ניתן לחבר למסך חיצוני אחד של עד 6K או לשני מסכים עד 4K. 

בשורה התחתונה - מה היתרונות והחסרונות של מעבדי ה- M1 מול מעבדי אינטל?

בשלוש מילים: מהירות מול יציבות.
במחשבי מקבוק פרו עם מעבדי אינטל אתם יודעים בדיוק מה אתם מקבלים, מחשבים מצוינים עם מעבדים שמתאימים לרוב ככל התוכנות והיישומים הקיימים בשוק. היה ונשאר מחשב מצוין לצורך עבודה או לימודים.
מנגד, המקבוק פרו עם מעבד ה- M1 הוא מחשב יותר מהיר, כשהמהירות מורגשת בעיקר בהרצת תוכנות הנייטיב של אפל. עם זאת, בגלל שהוא חדש בשוק הוא עדיין סובל מעט מחוסר התאמה לכמה יישומים ותוכנות, וכן בחוסר התאמה לחלק מהפלאג-אינים בתוכנות העריכה. 
המקבוק פרו עם מעבד ה- M1 הוא מחשב עם ביצועים מעולים. עם זאת, ברור שכבר במהלך שנת 2021 הוא יזכה לשינויים והתאמות, כך שהוא יתאים אפילו לקהל רחב יותר. 

לסיכום, אם אתם מתכננים לרכוש מקבוק פרו עם מעבד M1 תבדקו האם התוכנות בהן אתם משתמשים היום יכולות לרוץ עליו. אם אתם רוצים לרכוש את המקבוק פרו ולהיות בטוחים שתוכלו להמשיך להשתמש בתוכנות מוכרות, המקבוק פרו עם מעבדי אינטל הוא עדיין אפשרות מצוינת. 

למעבר לדף מקבוק פרו 13״