האיירפודס 3, הביטס סטודיו באדס והאיירפודס פרו מציעות שלושתן איכות שמע מעולה. עם זאת לאיירפודס 3 אין סינון רעשים אקטיבי בעוד שלשתי האחרות יש. 
בנוסף, האיירפודס פרו ה- AirPods 3 מציעות כמה פיצ׳רים מעבר לכך שהופכות אותן לבחירה המועדפת עבור משתמשי אפל. משתמשי אנדרואיד, לעומת זאת, בוודאי יעדיפו את הביטס סטודיו באדס.

בחודשים האחרונים הושקו אוזניות Beats Studio ו- AirPods 3 ובאופן טבעי עולה השאלה בקרב הלקוחות האם עדיף לרכוש אחת מהן או דווקא את ה- Airpods Pro. במאמר זה נעמוד על כמה מההבדלים הבולטים, כדי לעזור לכם להבין מי מהאוזניות היא המתאימה ביותר עבורכם. אם אתם רוצים לעבור לטבלת ההשוואה לחצו כאן

איכות שמע וסינון רעשים אקטיבי

שלוש האוזניות במאמר זה מציעות איכות שמע מצוינת. כולן תומכות בשמע המרחבי (spatial audio) שמאפשר חווית האזנה המדמה את חווית הסראונד באולם הקולנוע, כאשר השמע של הסרט משתנה בהתאם לזווית שלכם מול המסך.
בנוסף, באיירפודס פרו ובביטס סטודיו באדס יש סינון רעשים אקטיבי (Active noise cancellation). תוכלו גם לבחור במצב ״שקיפות״ כדי לשמוע גם את רעשי הרקע וכן את רעשי הסביבה.
שימו לב כי האוזניות לא תומכות בפורמט ה- lossless מאחר שחיבור הבלוטות׳ לא תומך בפורמט זה.
שתי האוזניות כוללות מיקרופונים שישמשו אתכם לשיחות טלפון או לשיחות עם סירי.
בשורה התחתונה אין הבדל מהותי ביניהן מבחינת השמע, אם כי לאיירפודס פרו יש יתרון קל.

עיצוב האוזניות ופקודות

אוזניות האיירפודס פרו מציעות את העיצוב המוכר, אוזניות in-ear קטנות, עם ״מקלות״ קטנים שנתלים מחוץ לאוזן. לעומתן, הסטודיו באדס שומרות יותר על הקו העיצובי של אוזניות ה- Beats, אוזניות in-ear - עם קצוות בצורה אליפטית שעליהן מוטבע הלוגו של ביטס. גם לאיירפודס 3 יש מקלות קטנים מחוץ לאוזן אך העיצוב של החלק הפנימי הוא יותר אליפטי בהשוואה לפרו. 

נציין כי ה- AirPods Pro והביטס סטודיו באדס מגיעות עם מתאמי סיליקון בשלושה גדלים, כדי שתוכלו להתאים את האוזניות לגודל האוזן שלכם. לעומתן, באיירפודס 3 אין מתאמי סיליקון והאוזניות הן one-size.
החלק החיצוני של האיירפודס פרו ושל האיירפודס 3 כולל משטח מגע באמצעותו אתם יכולים לבצע פקודות. לעומת זאת, אוזניות הסטודיו באדס כוללות כפתור אחד שמעוצב בצורת b כלוגו של ה- Beats. גם כאן תוכלו להשתמש בכפתור לביצוע פעולות שונות. מעבר לכך תוכלו לבקש פקודות קוליות מבלי לגעת באוזניות. לבסוף, כל האוזניות תומכות ב״הי, סירי״ - כך שתוכלו לשאול שאלות ולהעביר פקודות לסירי בעל פה.
הביטס סטודיו באדס מאפשרות פקודות קוליות גם למשתמשי אנדרואיד שכן יש פקודות קוליות שנפרדות מסירי. הפיצ׳ר הזה לא קיים באיירפודס פרו ובאיירפודס 3.

התממשקות למכשירי אפל ואנדרואיד

נתחיל מהסוף, שבב ה- H1 הופך את האיירפודס פרו והדור ה-3 לעדיפות עבור משתמשי אפל בעוד שהביטס סטודיו באדס עדיפות עבור משתמשי אנדרואיד.
שבב ה- H1 הופך את ההתממשקות של האיירפודס פרו ו- AirPods 3 לקלה ונוחה יותר עם סביבת אפל. האוזניות מזוהות מיידית ע״י המכשיר אליו הן מוצמדות, וכל המכשירים בחשבון ה- iCloud של המשתמש יזהו אף הם את האוזניות באופן אוטומטי. מעבר לכך, שבב ה- H1 משפר את ביצועי הקישוריות של האיירפודס פרו, כך שטווח הבלוטות׳ שלהן ארוך יותר. האיירפודס פרו כוללות פקודות ״היי סירי״, בעוד שמשתמשי אנדרואיד יכולים לתקשר עם סירי רק באמצעות אפליקציה ייעודית, שלא כוללת את כל הפונקציות שזמינות למשתמשי אפל.
לעומת זאת, ה- Beats Studio Buds לא מתממשקות באופן אוטומטי לכל המכשירים המקושרים בחשבון האייקלאוד של הלקוח. הן מתממשקות בנגיעה למכשירי אפל, אך במעבר ממכשיר למכשיר יש להגדירן מחדש.
באמצעות אפליקציית ביטס לאנדרואיד, משתמשי אנדרואיד יכולים ליהנות מרוב הפונקציות הזמינות למשתמשי אפל כולל חיבור המכשיר בנגיעה, פקודות קוליות והגדרות מתקדמות לאוזניות באמצעות האפליקציה.


 


איירפודס פרואיירפודס 3ביטס סטודיו באדס
התממשקות באמצעות מגעכןכןכן
התממשקות לכל מכשירי אפל בחשבון ה- iCloud בו זמניתכןכןלא
היי סיריכןכןכן
התממשקות במגע לאנדרואידלאלאכן
שבב H1כןכןלא
צבעיםלבןלבןלבן, שחור, אדום
פקודות מגעמשטח מגע בחלק החיצוני של האוזניותמשטח מגע ב״מקלות״ של האוזניותכפתור
שמע מרחבי (Spatial Audio)כןכןכן
Losslessלאלאלא

למעבר לאיירפודס פרו Airpods Pro 
למעבר לביטס סטודיו באדס Beats Studio
למעבר לאיירפודס דור 3 Apple Airpods