המקבוק פרו 14 ו-16״ שיצאו בסוף שנת 2021 הביאו איתם בשורה מבחינת החיבורים שכן הם כוללים כניסות HDMI, כרטיס זיכרון וכן כניסות Thunderbolt 4/ USB-4. מדובר בשדרוג רציני מבחינת אפשרויות החיבור למחשבי מק. עם זאת, מי שרכש מחשב מק בשנתיים האחרונות נתקל בוודאי באתגר כאשר ניסה לחבר את מחשב המק שברשותו למסך חיצוני או חומרה חיצונית נוספת.
המקבוקים שיצאו בשנתיים האחרונות הגיעו עם כניסות Thunderbolt 3 / USB-C ואוזניות בלבד. כך שמשתמשים רבים חיברו את המחשבים למפצלים או תחנות עגינה כדי לעבוד עם מחשב המק שלהם יותר בקלות.

אז אם אתם מעוניינים לחבר את המחשב המק שברשותכם לחומרה חיצונית… יש לנו כמה המלצות לתחנות עגינה והאבים עם חיבורי Thunderbolt 3//4 או חיבורי USB-C שיוכלו להתאים למטרה הזאת.
אבל לפני שנתחיל, נעמוד בקצרה על ההבדלים בין תחנות העגינה להאבים.

מעדיפים לדלג? למעבר לחלק ההמלצות.


מה ההבדל בין תחנת עגינה ל- Hub?


תחנת עגינה נועדה להפוך מחשב נייד, כולל מחשב מק לדסקטופ. במקרים רבים יש לה מקור חשמל עצמאי כך שהיא יכולה להטעין את המחשב בזמן שהוא מחובר אליה גם ללא מטען, וכן מציעה חיבורים רבים לחומרה חיצונית כמו כניסה לכבל תקשורת (Ethernet), כניסות USB-A ו- USB-C, HDMI ועוד.
תחנת העגינה היא לרוב גדולה וכבדה יותר ממפצלים או האבים מאחר שמטרתה היא לרוב להיות הבסיס של תחנת עבודה קבועה בבית או במשרד. שימו לב, כי חלק מתחנות העגינה מגיעות ללא כבל לחשמל ויש להשתמש במטען של המחשב.
האבים לעומת זאת, הם מכשירים יותר קלילים וניידים ומטרתם לאפשר לכם לחבר חומרה חיצונית למחשב הנייד או הנייח שלכם. ההאבים הם מפצלים משודרגים, כלומר הם מציעים הרבה יותר כניסות ממפצלים רגילים, אך אין להם אספקת חשמל עצמאית. תוכלו לחבר את המטען של המחשב להאב ולהמשיך בטעינה אבל לא תוכלו להשתמש בהאב בלבד לצורך טעינת המחשב.
באופן כללי, לקוחות רבים בוחרים בתחנות עגינה כאשר מדובר בפתרון קבוע כמו תחנת עבודה קבועה. לעומת זאת, אם מחפשים פתרון קליל, במחיר נמוך יחסית כשהדגש הוא על ניידות, כנראה שהאב יהיה פתרון טוב יותר.


הערה בקשר לחיבור מסכים חיצוניים למחשבי מק עם מעבד M1


שימו לב כי למקבוק אייר ופרו 13״ עם מעבדי ה- M1 ניתן לחבר מסך חיצוני אחד בלבד (למק מיני עם מעבד M1 ניתן לחבר שני מסכים חיצוניים). כך שגם אם תשתמשו בתחנת עגינה, האב או מפצל שמאפשר חיבור לשני מסכים חיצוניים, המחשב עצמו לא תומך בתצוגה זאת ולכן יש סיכוי טוב שזה לא יעבוד או שהתצוגה תהיה באיכות גרועה.


על מה אנחנו ממליצים?


מפצלים והאבים למחשבי אפל מק (וגם לאייפדים עם חיבור USB-C)


Kramer KDock-2 - מוצר מעולה, וגילוי נאות, כותבת שורות אלה משתמשת בו עבור מקבוק פרו 16״ 2019. המפצל מתחבר לכל מחשב, אייפד או טאבלט עם כניסת USB-C, ומציע כניסות Ethernet, HDMI, וכן USB-A ו- USB-C. מדובר במוצר קליל ונוח אם יש צורך לחבר מחשב או טאבלט עם חיבור USB-C למסך חיצוני ולחומרה נוספת.
מפצל KDOCK-2 אינו נמכר יותר באתר אמירים. למעבר לקטגוריית Kramer עם מפצלים אחרים זמינים לרכישה, לחצו כאן.

Kramer KDock 4 - האח הגדול ויש שיאמרו המוגזם בסדרת ה- KDock. ההאב מציע כעשרה חיבורים שונים כולל כניסות VGA, HDMI ו- DP כדי שתוכלו לחבר את המחשב לאיזה מסך שתרצו.

סטאצ׳י Satechi Type-C Multi Port Adapter - המוצר של סטאצ׳י מגיע בצבעי סילבר וספייס גריי כדי להתאים למק או לאייפד פרו שלכם. ההאב כולל חיבור לכרטיס זיכרון, Ethernet, 3X USB-A וגם ל- HDMI.

מפצל LandingZone USB-C for MacBook Pro - היתרון של מפצל זה הוא שחיבור ה- USB-C שיש לו תומך במסך חיצוני ברזולוציה של עד 5K. המפצל כולל גם כניסות USB-A, כרטיס זיכרון ו- HDMI.


תחנות עגינה המתאימות למקבוק ומחשבי אפל מק


תחנת עגינה LandingZone for MacBook Pro 16 - תחנת עגינה מעולה עבור דגמי מקבוק פרו 16״ משנת 2019. כוללת מספר רב של כניסות וחיבורים שיוכלו לחבר את המחשב למספר מסכים, ולרוב החומרות החיצוניות שתעלו בדעתכם. החיסרון היחידי היא שאינה מתאימה לדגמי 2021.

תחנת עגינה Belkin Thunderbolt 3 Dock Core - למרות שהתחנה אינה מגיעה עם מטען ויש להשתמש במטען של המחשב, מבחינת הצורה וכן בשמה - מדובר בתחנת עגינה. היא מתאימה לכל מחשבי המק עם חיבור Thunderbolt 3 ומציעה כניסות DP, HDMI, USB-C ו- USB-A, תומכת בשני מסכי 4K או במסך אחד ברזולוציה של עד 8K.

תחנת עגינה Belkin Thunderbolt 4 Dock Chroma - תחנת עגינה המתאימה למחשבי מק ווינדוס עם חיבור Thunderbolt 3 או Thunderbolt 4. התחנה מציעה 4 כניסות Thunderbolt 3/4, שלוש כניסות USB-A וחיבורים נוספים, כך שניתן לחבר אליה מספר רב של מכשירים בו זמנית.


ריכזנו לכם גם המלצות נוספות, לתחנות עגינה למחשבים ניידים של אפל מק, דל, לנובו ועוד בקישור הבא.