ב-15 בספטמבר 2020 ערכה אפל אירוע השקה ובו הכריזה על האייפד דור 8 ועל האייפד אייר החדש (דור רביעי). 
האייפד הגיע לחיינו לפני עשר שנים ואפל החליטה שלכבוד חגיגות העשור היא תשיק אייפד משופר עם ביצועים יוצאים מהכלל, והיא עמדה בהחלטה הזו. עם מעבד חדש, תצוגה חדשה, ויכולות שמתחרות באלו של האייפד פרו, אייפד אייר 2020 התקבל בהתלהבות רבה. 
במאמר זה נתמקד בשינויים והחידושים של ה- iPad Air וגם של אחיו הוותיק ה- iPad.

אז מה מציע האייפד אייר?

תצוגה: לאייפד אייר החדש יש מסך של 10.9 אינץ׳ עם תצוגת Liquid Retina, עם 3.8 מיליוני פיקסלים, טכנולוגית True Tone, ותמיכה ב- P3, התצוגה תהיה חדה וברורה. יחד עם מעטה שנועד למנוע השתקפות, התצוגה היא לא פחות ממדהימה. 

עיצוב: האייר החדש מזכיר בעיצובו את האייפד פרו, עם שוליים צרים ופינות מעוגלות. לאייפד אייר יש חיישן טביעת אצבע משופר שהוא שכלול של ה- Touch ID המוכר, איתו אתם יכולים לבטל את הנעילה באייפד, לבצע תשלומים, להתחבר לאתרי אינטרנט ולהזדהות באפליקציות שדורשות log-in. 
האייפד אייר החדש תואם למקלדת המג׳יק ול- TrackPad, כמו גם לעט המותאם לאייפד (העיפרון של אפל Apple Pencil 2). העט נתלה על צדו של האייפד בעזרת מגנט, מה שמאפשר את טעינת שני המכשירים בו-זמנית. 

מעבד: במילה אחת, וואו. אפל משיקה את האייפד אייר עם שבב A14 Bionic. עם השבב הזה תוכלו לערוך סרטוני 4K, לשחק במשחקים, ליצור באמצעות תוכנות עיצוב ואמנות ועוד. 
ה- A14 הוא השבב הראשון שאפל מוציאה לשוק שיש לו את טכנולוגית ה-5 ננומטר. לשבב יש שש ליבות, 11.8 מיליארד טרנזיסטורים והוא מציע שיפור של 40% בביצועי CPU (נתונים רשמיים של אפל) בהשוואה לדור הקודם של האייפד אייר. בנוסף, לאייר יש יכולת עיבוד גרפי משופרת, מה שכאמור פותח את האייר למשחקים ועולם האמנות. 
המעבד מציע יכולות משופרות בכל פרמטר אפשרי והוא מתחרה בביצועיו (ואפילו עובר) את המעבד של האייפד פרו. 

מצלמה ושמע: לאייפד אייר יש שתי מצלמות - מצלמה קדמית של 7MP FaceTime HD ומצלמה אחורית של 12MP (המצלמה שבשימוש בדגמי הפרו כיום), איתה תוכלו לצלם תמונות וסרטונים באיכות 4K. מבחינת השמע, האייפד אייר מציע חווית שמע משופרת בעיקר בזמן שאתם צופים בסרטונים. מצב ה- landscape mode נותן תחושה של צליל עשיר יותר ומדויק יותר לשמיעה ללא אוזניות. 
האייפד אייר מותאם לפיצ׳ר של השמע ההיקפי של אוזניות האיירפודס מקס שיצאו בסוף 2020. 

מערכת הפעלה: האייפד אייר מותאם למערכת ההפעלה iPadOS 14. מערכת ההפעלה מציעה התאמה משופרת לעיפרון של אפל וכעת תוכלו לכתוב על גבי המסך כאשר האייפד יזהה אוטומטית האם מדובר בכתב או בציור. כך תוכלו להעתיק טקסט שכתבתם ממסמך אחד לאחר. המערכת מזהה מספרים, כך שתוכלו להקליק על מספר שכתבתם והאייפד ידע שמדובר במספר טלפון ויאפשר לכם לבצע שיחה. 
בצד המסך יופיע לכם תפריט עם קיצורי דרך לאפליקציות פופולריות. בנוסף, מערכת ההפעלה החדשה מציעה סנכרון טוב יותר עם סירי. 

צבע: ניתן לבחור בין חמישה צבעים כחול שמיים, ירוק, rose-gold, כסף ואפור חלל. 

ידידותי לסביבה: האייפד אייר מורכב מחלקים ממוחזרים כחלק מהמטרה של אפל להפוך ל- carbon neutral עד לשנת 2030.

מה עדיף - אייפד אייר או אייפד פרו?

כפי שהזכרנו, המעבד החדש של האייפד אייר הופך אותו למכשיר חזק יותר בכל הקשור להרצת תוכנות ושימושים גרפיים. 
מה שמעלה את השאלה האם עדיף לרכוש את האייפד אייר או את האייפד פרו שיצא בתחילת 2020. 
התשובה היא שלמרות שהאייפד אייר הדביק את הפרו בקצב הביצועים וזכה לשדרוג משמעותי במסך, לאייפד פרו עדיין יש שלושה יתרונות מרכזיים: טווח נפח האחסון שלו רחב יותר - בעוד שהאייר מגיע עם נפח אחסון של עד 256GB הפרו מגיע לנפח אחסון של 1TB. יתרון נוסף של הפרו הוא האפשרות לבחור בגודל המסך, בעוד שהאייר מגיע עם גודל אחד קבוע (10.9 אינץ׳), הפרו מאפשר בחירה בין 11״ ל- 12.9״. בנוסף, לפרו יש מסך שעובד בתדר של 120 הרץ בעוד שהאייר עובד על 60 הרץ בלבד. 
אם אתם מעוניינים בביצועים נטו, אז האייר הוא אפשרות מצוינת. 
לעומת זאת, אם אתם מעוניינים במסך גדול יותר, שימוש בתוכנות עיצוב או איור, או בנפח אחסון גדול יותר, הפרו ימשיך להיות הבחירה המועדפת. 

אייפד 10.2 דור שמיני

השדרוג המרכזי בדור השמיני של האייפד 10.2 הוא החלפת המעבד הקודם A10 במעבד A12, שהיה המעבד של האייפד אייר עד לשדרוג של האייר באוקטובר 2020.
דבר זה מבטיח מהירות עבודה טובה יותר (ההערכות מדברות על שיפור של עד 40%) לאייפדים של הדור ה-8, בהשוואה לדור הקודם.
בדומה לדגם היוצא, גם במכשיר זה תמצאו מצלמת FaceTime HD וחיישן הזדהות.

האייפד 10.2 2020 מגיע בשלושה צבעים: כסף, אפור חלל וזהב. תוכלו לבחור בין נפח אחסון של 32GB ובין נפח אחסון של 128GB. 

קצת יותר לעומק

האייפד 10.2 שוקל פחות מ-500 גרם מה שהופך אותו למכשיר אידיאלי מבחינת ניידות. לאייפד יש כניסה לאוזניות ורמקולים מצוינים, וכן מצלמה קדמית, כך שאם אתם צריכים להשתתף בשיחת ועידה או לצפות בסרטונים הנראות תהיה טובה והשמע טוב לא פחות. המיקרופון הכפול מוודא שבין אם תדברו בשיחה או תבקשו משהו מסירי, ישמעו אתכם כמו שצריך.
תוכלו לבחור בין דגמי אייפד 10.2 עם חיבור Wi-Fi בלבד לדגמים עם אפשרות חיבור Wi-Fi ותקשורת סלולרית. בדגמים עם תקשורת סלולרית יש פתח לננו-סים, בעזרתו תוכלו לחבר את האייפד לרשת סלולרית ולהתחבר לאינטרנט בכל מקום ובכל זמן גם אם אין באזור רשת אלחוטית זמינה. 

מסך ומצלמות

לאייפד 10.2 יש מסך רטינה ברזולוציה של 2160X1620 ו-264 פיקסלים לאינץ׳. למסך יש בהירות של 500 ניטים, מה ששומר על מעמדו של האייפד כמכשיר עם תצוגה מדהימה ובהירות שפשוט אין לחברות המתחרות. למסך יש גם מעטה שנועד להגן על המסך מכתמי טביעות אצבע שנוצרים בזמן השימוש במסך המגע (Fingerprint-resistant oleophobic coating). 
לאייפד 10.2 יש שתי מצלמות, מצלמת FaceTime שנועדה בעיקר לשיחות ועידה לצרכי עבודה ולימודים ומצלמה נוספת של 8MP שמאפשרת צילום של תמונות וסרטונים כולל אפשרות ל״הילוך איטי״ בסרטונים. תוכלו לבחור במגוון מצבי צילום כולל צילום פנורמה (עד 43MP) ואפשרות לשידור ישיר של סרטונים. 

מענה מצוין לסטודנטים

האייפד 10.2 נותן מענה מצוין לסטודנטים והוא פופולרי מאוד לצרכי לימודים בשל העט והמקלדת התואמים אליו, כשבתקופה האחרונה רואים פופולריות הולכת וגוברת לשימוש בעט על האייפד במיוחד לצרכי לימודים. בעוד שבעבר משתמשים רבים החליפו את המחברות במחשבים ניידים, בשנים האחרונות, סטודנטים מעדיפים את האופציה המסורבלת פחות והיא של שימוש באייפד במקום במחברות או במחשב נייד. האייפד תומך באלפי אפליקציות שעושות שימוש בעט וסטודנטים יכולים לסכם את ההרצאה, לסמן הערות או דגשים על טקסטים מודפסים לשרטט סקיצות ועוד. מדובר בכלי מאוד שימושי עבור לימודים. 
בנוסף לעט ניתן לרכוש גם מקלדת כך שאם התרגלתם להקליד, תוכלו להמשיך ולעשות זאת כרגיל. שימו לב שהעט והמקלדת נמכרים בנפרד ובתשלום נוסף.

פנאי, פנאי, פנאי

עם ההתעניינות ההולכת וגוברת בשנים האחרונות באייפד כמוצר לעבודה וללימודים השימוש שלו ככלי לפנאי וצריכת תוכן קצת נדחק הצידה. אבל אל דאגה, האייפד היה ונשאר מוצר מצוין למשחקים וסרטונים. 
האייפד מתאים לשלטי ה- XBOX ו- SP4, ותוכלו לשחק עליו מגוון משחקים. בדור הקודם של האייפד, בגלל המעבד החלש יחסית היו מקרים שמשחקים, גם כאלה שמותאמים למובייל נתקעו או פשוט לא עבדו חלק. עם המעבד החדש ה- A12, ניתן לצפות לביצועים טובים הרבה יותר. בנוסף, לאייפד תצוגה מצוינת עם רמקולים איכותיים מה שמבטיח חוויה טובה בזמן האזנה למוזיקה או צפייה בסרטים וסרטונים. 

לסיכום, הדור החדש של האייפד 10.2 נותן למשתמשים עוד ממה שהם מכירים ואוהבים. מכשיר שימושי ביותר וקל לנשיאה. המעבר למערכת ההפעלה iPadOS 14 יחד עם מעבד חזק יותר, מבטיח מהירות עבודה משופרת, חווית משתמש מצוינת והנאה רבה. גם בשנתו העשירית האייפד 10.2 ממשיך לתת מענה מצוין כמכשיר המשלב בין צריכת תוכן ופנאי ושימושיות גם ללימודים ולעבודה.