שימו לב: הוספנו פסקה בסוף המאמר לאחר כנס המפתחים של יוני 2021.

באירוע אפריל 2021 אפל הכריזה על חידוש מרענן נוסף לטאבלט הדגל שלהם – האייפד פרו. 
האייפד החדש הגיע עם המעבד שטלטל את שוק המחשבים – ה M1.
הוכרז כי יהיה עם יציאת USB Type C בתקן Thunderbolt 4, עד 16 ג׳יגה זיכרון פנימי ועד 2 טרה בייט אחסון, ויתמוך בטכנולוגיית ה 5G.
אם כל זה לא נשמע לכם מרשים - בדגמי ה 12.9 אפל שדרגה את המסך, והוא הוצג בטכנולוגיה שציפו לה המומחים כבר הרבה זמן - Mini LED!
האם הטאבלט המהפכני הזה שעובר כמעט בכל הפרמטרים את שאר המתחרים בשוק יכול לתת מענה לכל הצרכים שלנו? האם הוא יוכל להחליף את המחשב הנייד שלנו? התשובות במאמר שהכנו עבורכם. 


קודם כל ביצועים: עם מעבד M1


שבב ה M1 הגיח לעולם באירוע של אפל בנובמבר – ושולב בשלושה מחשבים: מקבוק אייר, מקבוק פרו 13 ובמק מיני.
ה M1 הוא מעבד מיוחד שמרכז בתוכו את כל הרכיבים הטכניים הנחוצים להפעלת המכשיר, כולל יחידות עיבוד, יחידות עיבוד גרפי, ויחידות ללמידת מכונה.
מכיוון שכל הרכיבים נמצאים על אותו שבב הם מתקשרים ביניהם במהירות פנומנלית תוך כדי סינרגיה מושלמת עם מערכות ההפעלה, ה- MacOS או iPadOS וניצול פוטנציאל מקסימלי מהשבב.
שבב ה M1 מגיע עם 8 ליבות עיבוד שמחולקות ל 4 ליבות בשימושים כבדים ו 4 ליבות לשימושים קלים, כך שהשבב יודע איזה ליבות להפעיל ולשמור על צריכת חשמל נמוכה. 8 הליבות לעיבוד גרפי (יש דגמי בסיס שמגיעים עם 7 ליבות גרפיות) – שיתנו מענה לכל מי שצריך לערוך תמונות או וידאו על השבב הזה, ו 16 ליבות נוספות של Neural Engine. תפקידו העיקרי של ה- Neural Engine היא להגדיל את מהירות הפעולה של המחשב. המנוע הזה יכול לבצע 11 טריליון פעולות בשנייה. הוא מתמקד בשדרוג מהירות הפעולה ע״י למידת מכונה. המעבד בעצם לומד מהן התוכנות והפעולות המועדפות על המשתמשים במכשיר, ומאפשר להפעיל את התוכנות והאפליקציות מהר יותר. 


מעבד ה- M1 לאייפד פרו 2021


אפל לקחה את השבב המדהים הזה, ושילבה אותו בדגמי האייפד פרו 2021. לפי אפל, ביכולות העיבוד יש שיפור של 50 אחוז ביחס לדור קודם, וביכולות הגרפיות שיפור של 40 אחוז ביחס לדור הקודם (יש לזכור שמדובר בנתוני יצרן ולא בנתוני סקירות מקצועיות).
במילים אחרות, אפל שילבה באייפד פרו, את אחד מהשבבים המהירים ביותר שנמצאים היום במחשבים ניידים. בכך, האייפד פרו הפך להיות אחד מהמכשירים החזקים ביותר בשוק. 


iPad Pro 2021 M1


הגיע הזמן לגלוש מהר - תמיכה ב- 5G


בדור הקודם האייפד פרו תמך בטכנולוגית ה 4G בגרסאות הסלולר למיניהן - אך אפל הכריזה על שדרוג משמעותי נוסף.
מהיום האייפד יגיע עם קישוריות 5G בגרסאות הסלולר – כך שבכל מקום שקיים 5G תוכלו לקבל אינטרנט ברמה הגבוהה ביותר, ולהעלות/להוריד קבצים במהירויות יוצאות דופן.
היום בתקופת הקורונה אנו משתמשים בעיקר ברשת אלחוטית ביתית, אך בהמשך כאשר נהיה בתנועה נצטרך אינטרנט מהיר ויציב בכל מקום בין אם זה במסעדה בבית מלון או בכל מקום אקראי אחר, טכנולוגיה זו מאפשרת להוריד ולהעלות קבצים במהירויות מדהימות שלא ניתן להשיג כמעט באף רשת אלחוטית. כך שמעבר לכך שהאייפד פרו 2021 מתפקד כמו מחשב, הוא גם תומך ברשת סלולרית ברמה הגבוהה ביותר שקיימת היום בשוק. 


מסך מרהיב Liquid Retina XDR


וואו. המסך של מכשירי האייפד פרו תמיד היה מרשים, אבל הפעם אפל הגזימה.
בגרסת ה 12.9 האייפד פרו 2021 יגיע עם מסך מדהים, שעד כה היה רק במסך ה XDR של אפל (בעלות של 4999 דולר ועוד ללא מעמד).
מסך זה מאפשר:  

  1. צבעים עשירים הרבה יותר, כך שלכל מי שמתעסק בעריכת תכנים שדורשים דיוק צבע, המסך הזה רמה מעל כל המסכים שמוצעים היום בשוק. 
  2. בהירות מסך גבוהה הרבה יותר, בהשוואה לדגמים הקודמים שהגיעו לבהירות של עד 600 nits, במסך זה בהירות המסך תגיע ל 1600 nits בשיאה. (למען ההשוואה, במקבוק אייר המסך תומך ב 400nits). פתאום נשמע נמוך. אה? 
  3. יחס ניגודיות של 1:1,000,000 – ניגודיות צבעים מהגבוהות בשוק, גורם לכך שהיחס בין הצבעים יהיה רחב יותר, וכיוצא מזאת הן הצבעים השחורים והן הבהירים יראו במסך טבעיים לגמרי. 
אין ספק ששדרוג זה שאפל עשתה יהווה שיקול משמעותי בבחירת המחשב / טאבלט הבא שלכם. נזכיר שגם האייפד פרו 11״ זוכה למסך מצוין עם קצב רענון של 120Hz ובהירות של 600 ניטים. מסך מדהים, אבל הוא לא XDR.

מיקרופון, רמקולים ומצלמה


בכמה שיחות ועידה הייתם בחודשים האחרונים? אם גם אתם עברתם לעבודה או לימודים מרחוק, לפחות באופן חלקי, אתם יודעים עד כמה זה חשוב. באייפד פרו 2021 יש לא פחות מ-5 מיקרופונים. הם מאפשרים לכם לנהל שיחה במצב רמקול כשהשמע ברור במיוחד. מעבר לכך, אם אתם רוצים לצלם סרטון, להקליט את עצמכם מנגנים או שרים, או לנסות להקליט פודקאסט. האייפד פרו נותן מענה מצוין.
אוהבים לראות סרטים או לשמוע מוזיקה על האייפד? במכשיר יש 4 רמקולים שמספקים תמיכה ב- Dolby Atmos. כך תוכלו לראות סרט קולנוע וליהנות מסאונד מעולה.
נעבור למצלמות. לאייפד פרו יש שתי מצלמות, מצלמת Ultra Wide ומצלמת Wide. איכות הצילום באייפד, במיוחד בצילומי סרטונים השתפרה באופן מהותי ויש תמיכה ב- Smart HDR 3. מעבר לכך, אפל השיקה את הפיצ׳ר Centre Stage, שהוא לא פחות ממדהים. כעת, במידה ואתם נמצאים בתנועה, המצלמה של האייפד פרו עוקבת אחריכם, ומאפשרת לכם להופיע במרכז התמונה גם אם אתם זזים, לצדדים או מתרחקים מהאייפד.
כמו בדגמים היוצאים, גם באייפד פרו 2021 נעשה שימוש בסורק ה- LiDAR. הסורק מודד בתוך כמה זמן האור מוחזר מחפצים / אובייקטים, מה שמאפשר תפיסת עומק הרבה יותר חיה ומדויקת. הסורק מאפשר צילום מצוין גם במקומות עם תאורה מועטה, או בצילום סרטונים. בנוסף, נעשה בו שימוש בחלק מאפליקציות ה- AR (מציאות רבודה). 


תמיכה ב -Thunderbolt 4


ה- Thunderbolt 4 מאפשר העברת נתונים במהירות של עד 40GB לשנייה. הוא מתאים גם ל- USB4 / USB-C ו- Thunderbolt 3 ומאפשר לכם לחבר את אייפד לחומרה חיצונית כולל למסך או למטען. הגמישות של החיבור הזה מאפשרת לכם גם לחבר את האייפד לתחנת עגינה, מה שפותח שלל אפשרויות חדשות לשימוש באייפד ככלי עבודה מקצועי. 


עדכון יוני 2021


בכנס המפתחים של אפל ה- WWDC 2021 הוכרז על שינויים ועדכונים צפויים במערכות ההפעלה השונות של אפל. לפי עדכונים אלה למערכת ההפעלה של iPadOS 15, בין העדכונים שהיו בחורף 2021-2022 נזכיר את האפשרויות להתאמה אישית של מסך הבית ולתצוגה נוחה יותר של מספר אפליקציות הפתוחות במקביל. קהל המפתחים קיבל חדשות מצוינות כשאפל הכריזה כי יהיה ניתן להשתמש באייפד פרו M1 כדי לפתח אפליקציות לאייפד ולאייפון. 

השקת האייפד פרו M1 לקחה את האייפד מעולם הטאבלטים והפכה אותו לתחליף יותר מראוי למחשבים ניידים. למרות זאת, חשוב לדעת כי נכון ל-2022 עדיין יש פערים בין האייפד פרו M1 למחשבי המק עם מעבד ה- M1.
בראש ובראשונה, הרוזטה 2- פלטפורמה ״המתרגמת״ תוכנות המותאמות למעבדי אינטל למחשבים מבוססי M1, מותאמת למערכת ההפעלה של macOS ואינה זמינה במערכת ההפעלה של האייפדים.
כלומר, היא לא נותנת מענה לתוכנות שנועדו לרוץ על מחשבים עם מעבדי אינטל, להפעלה באייפד פרו M1. מה שמדגיש את הנקודה הבאה, מערכות ההפעלה של מחשבי המק ושל האייפדים עדיין נפרדות ומאפשרות פעולות שונות.

במילים אחרות, עבור משתמשי מק רבים, האייפד פרו M1 ישמש כמחליף ראוי למחשב נייד, בעוד שעבור משתמשים אחרים, האייפד עדיין לא יכול להחליף את המחשב הנייד. ההבדלים במערכות ההפעלה ובתוכנות שרצות על האייפדים מול המחשבים, עלולות להגביל חלק מהמשתמשים.

אם השימושים שלכם הם ללימודים ולפנאי, האייפד פרו היה ונשאר אפשרות מוצלחת. אבל אם אתם מתכננים לבצע שימושים מקצועיים, יש לבדוק ולוודא שכל התוכנות בהן אתם מתעתדים להשתמש אכן יפעלו על האייפד פרו M1.

לסיכום, עם מעבד של מחשב נייד, מפרט טכני של מחשב נייד, תצוגה מדהימה וכמובן שגם עם מסך מגע שימושי ונוח, מדובר באחד מהמכשירים שיצרו הכי הרבה ציפייה בהשקה האחרונה של אפל. עכשיו, לאחר השקתו ראינו שהביצועים הם אכן לא פחות ממדהימים. 

תוכלו לראות את כל הדגמים והמחירים באתר. למעבר לדף אייפד פרו M1 2021.