מק מיני: קטן אך עוצמתי

המק מיני היה ונשאר מחשב שולחני קטן ועוצמתי, והחל מההשקה בנובמבר 2020 של הדגמים עם מעבדי ה- M1, ניתן לבחור בין דגמים עם מעבדי אינטל או עם מעבדי ה- M1 של אפל. במאמר נבחן את המק מיני ונעמוד על ההבדלים בין הדגמים עם מעבדי אינטל לדגמים עם מעבדי אפל.

מתחילים: מה זה מק מיני?

המק מיני הוא מחשב נייח קטן ומרובע. בשל מידותיו הקטנות (כ-20 ס״מ אורך ורוחב) ומשקלו הקל יחסית (כ-1.3 ק״ג), הוא יכול להשתלב בקלות על כל שולחן עבודה. המק מיני מגיע לבדו, כלומר את כל האביזרים הנלווים כמקלדת, עכבר או מסך יש לרכוש בנפרד. 

מעבדים: ה- M1 מול אינטל

למק מיני בצבע האפור הכהה יש מעבדי אינטל מהדור השמיני. דגם הבסיס מגיע עם מעבד i5 3.0GHz בעל שש ליבות, אותו ניתן לשדרג גם ל-i7.
נוסף על מעבדי הדור השמיני של אינטל, אפל הוסיפה למק מיני זיכרונות RAM מסדרת DDR4 בגדלים של 8GB ועד 64GB. המאפיין המעניין הנוסף שאפל העניקה למק מיני הוא האפשרות להזמין אותו בתצורה של 1GB Ethernet לגלישה ברוחב פס שברוב המקרים מספיק למשתמש הממוצע, או בתצורת רשת מורחבת של 10GB המאפשרת תעבורת נתונים הרבה יותר גדולה. באופן כללי, ניתן לשרשר קבוצה של מק מיני אחד אל השני וליצור חוות קימפולים ענקית, ולתעל את העוצמה הזאת לשימוש תעשייתי.
המעבר למעבדי הדור השמיני של אינטל שדרג באופן משמעותי את היכולות של המק מיני, והפך אותו למתאים גם עבור שימושים מקצועיים. החידוש הבא שאפל הציגה היה בשנת 2020 עם השקת הדגמים עם מעבד ה- M1 תוצרת אפל שמגיע בצבע אפור בהיר.

מעבד ה- M1 כולל שמונה ליבות חישוביות וכן 8 ליבות עיבוד גרפי. מבחינת זיכרון ראם ניתן לבחור בין 8GB ל- 16GB. מעבד ה- M1 הוא מהיר, מהיר מאוד והוא כולל תכונות ייחודיות כמו האפשרות להריץ אפליקציות של האייפון או האייפד על המעבד החדש (עם מערכת ההפעלה ביג סר). ה- M1 הוא מעבד תוצרת אפל בעל ארכיטקטורה עצמאית. מסיבה זו, יש תוכנות המותאמות למעבדי אינטל, שלא יכולות לרוץ עליו וצריכות תוכנה שתתאים בין מעבד ה- M1 לבין תוכנות ויישומים המותאמים לאינטל. למטרה זו, אפל פיתחה את הרוזטה 2, תוכנה שמטרתה לתרגם תוכנות ויישומים המותאמים למעבדי אינטל כך שיוכלו לעבוד עם ה- M1.
נכון להיום, כמה שבועות לאחר ההשקה של ה- M1, הרוזטה 2 עובדת טוב אך עדיין לא מושלמת. זאת אומרת, שיש תוכנות שיכולות לרוץ על הדגמים עם מעבדי אינטל אבל לא יוכלו לרוץ על מעבדי ה- M1. נזכיר שמעבד ה- M1 של אפל הוא חדש בשוק, והצפי הוא שבמהלך 2021 חברות רבות יוציאו תוכנות או אפליקציות שיהיו מותאמות ל- M1 וכן גם הרוזטה 2 תקבל עדכונים ותשתפר. לכן, ייתכן שכבר בחודשים הקרובים רוב בעיות התאימות של מעבד ה- M1 יפתרו, אבל נכון להיום (סוף 2020), אלה עדיין בעיות קיימות.

חיבורים

למק מיני עם מעבד ה- M1 (בצבע אפור בהיר) יש 2 כניסות Thunderbolt/USB 4, הפרוטוקול שיצא בקיץ 2020. אל דאגה, החיבור הזה יכול להתאים גם ל- Thunderbolt 3/ USB-C. בנוסף למחשב יש שתי כניסות USB-A, כניסת HDMI וגם - Ethernet. המחשב תומך ב- Wi-Fi 6. 
אפשרויות החיבור של המק מיני עם מעבדי אינטל (בצבע אפור כהה) שונות: יש למחשב 4 חיבורי Thunderbolt 3 / USB-C, שתי כניסות של USB-A, כניסת HDMI, Ethernet, ו- Wi-Fi 5. 

חיבור למסך חיצוני

בדגמי המק מיני עם מעבד ה- M1 ניתן לחבר עד שני מסכים חיצוניים. באמצעות חיבור Thunderbolt-3 ניתן לחבר מסך חיצוני באיכות של עד 6K. באמצעות חיבור ה- HDMI 2.0 ניתן לחבר מסך באיכות של עד 4K. 
בדגמי המק מיני עם מעבדי אינטל ניתן לחבר עד 3 מסכים באיכות 4K באמצעות שני חיבורי Thunderbolt-3/ USB-C וחיבור נוסף של HDMI 2.0. לחילופין, ניתן לחבר מסך אחד באיכות של עד 5K באמצעות חיבור Thunderbolt 3/ USB-C. 

איזה מק מיני כדאי לי לרכוש?

השאלה מה לרכוש תלויה כמובן בכם. באופן כללי מעבד ה- M1 מציע מהירות עבודה גבוהה יותר בהשוואה לדגמי הבסיס של אינטל. עם זאת, יש למעבדי אינטל שני יתרונות מרכזיים: הראשון הוא שרוב התוכנות שנמצאות בשוק מתאימות להם (בניגוד ל- M1) והשני הוא שיש מבחר גדול יותר של מפרטים. כך שתוכלו לשדרג את המחשב שלכם למעבד i7 עם זיכרון ראם של 64GB, בעוד של- M1 יש דגם מעבד אחד בלבד, עם ראם של עד 16GB. 

במידה ואתם משתמשים היום בתוכנות מקצועיות המותאמות למעבדי אינטל ושוקלים לקנות מחשב עם מעבד M1, אנחנו ממליצים לוודא שה- M1 יכול להריץ אותן כדי שעבודתכם לא תיפגע.
המק מיני הוא מחשב קטן עם ביצועים מעולים ומתאים לשימוש ביתי או משרדי.

לצפייה בדגמים ומחירים עברו לדף המק מיני