בואו נכיר יחד את ה- Mac Studio החדש שהושק בחודש מרץ 2022 והביא איתו בשורה גדולה לאנשי המקצוע ולחובבי מחשבי המק. 
ה- מק סטודיו הינו מכשיר ראשון מסוגו בסדרת המק המפורסמת של Apple. 
המק סטודיו, הינו המחשב האידיאלי לסביבת עבודה מקצועית של התחומים בהם העבודה מתרחשת איך לא? בסטודיו! 

בין אם זה סטודיו לעיצוב גרפי או סטודיו שמיועד לעריכות וידאו ו/או סאונד הכבדות ביותר, המחשב הזה מסוגל לאכול פרוייקטים מסוג זה לארוחת הבוקר :) 

כעת, משסיימנו להציג אותו וכנראה שכבר הבנתם שמדובר במכונת עבודה אמיתית, בואו נרחיב על המחשב עצמו- 
המק סטודיו מבחינת נראות חיצונית דומה במעט למק מיני. 
מימדיו זהים באורכו ורוחבו למימדיו של המק מיני אך הוא פי שניים וחצי גובה ביחס למק מיני, כך שהוא עדיין שומר על גודל קומפקטי ביחס לביצועיו המרהיבים.

המחשב מגיע עם מספר רב של יציאות, בינהם שלל יציאות של 4 Thunderbolt (עד 6 יציאות בדגמי אולטרה), יציאת HDMI, שתי יציאות של USB-A סטנדרטי, יציאת Ethernet משודרגת בתמיכה של כ-10GB, חריץ כרטיס זיכרון SDXC ויציאת 5.3 מ״מ משודרגת כמו בדגמים החדשים של המקבוק פרו.

Mac Studio M1 Max

מעבד

המעבד העוצמתי M1 הספיק לחולל מהפכה בעולמות המחשוב עוד אי שם בסוף שנת 2020. עד כה אפל הספיקה להוציא 4 סוגים שונים של מעבדי M1 למטרות שונות כאשר היא משיקה את המעבד החזק ביותר שלהם כיום ה- M1 Ultra.
למעשה מעבד ה-M1 Ultra הינו שילוב של שני מעבדי M1 Max (או כמו שאפל קוראת לזה חיבור ״פיוזן״) עוצמתיים אותם אנו כבר מכירים מסדרת מחשבי המקבוק פרו שיצאו בסוף השנה שעברה. 

המק סטודיו מגיע בשתי וריאציות של מעבדים- מעבד ה- M1 Max ו- M1 Ultra: 
M1 Max - גרסת הבסיס מתחילה בקונפיגורציה של 10 ליבות, 24 ליבות גרפיות, 32GB זיכרון ראם ו-512GB SSD.

M1 Ultra - גרסת הבסיס מתחילה בקונפיגורציה של 20 ליבות, 48 ליבות גרפיות, 64GB זיכרון ראם ו-1TB SSD. 
המחשב עצמו בכל קונפיגורציה יכול להגיע לעד 8TB SSD וגם יכול להתמודד עם חמישה מסכים חיצוניים כאשר 4 מהם עם תמיכה של עד 6K 60Hz ומסך חמישי ב-4K 60Hz (יציאת HDMI), כך שכל סביבת עבודה גדולה ומגוונת תוכל להתאים לו. 

Mac Studio M1

מה זה אומר גרסת ה-Ultra? למעשה המספרים והשדרוגים המפוצצים שהכרנו בגרסת ה-Max כמעט הוכפלו בהתאמה. 
פי שתיים ליבות מעבד וליבות גרפיות, אופציית שדרוג זיכרון ראם עד 128GB, בנוסף ל 32 ליבות בינה מלאכותית ורוחב פס מהיר פי שתיים.

איפה נראה את ההבדלים בהשוואה למקים אחרים בסדרה עם M1 Ultra?

ע״פ הנתונים שאפל חשפה- 
בהשוואה לאיימק 27 2020- מחשב מק סטודיו מהיר פי 8.3 ממעבד ה-i9 דור 10 החזק של אינטל, מבחינה גרפית אם נשווה לכרטיס מסך החזק ביותר שהיה לאיימק 27 ה-5700XT Pro Radeon, מעבד ה-Ultra מהיר יותר פי 4.5.(!!!)
 
בהשוואה למק פרו 2019 היוקרתי- מק סטודיו מהיר יותר ממעבד Xeon המרהיב עם 28 ליבות בכ-60% יותר. מבחינה גרפית אם נשווה את הכרטיס מסך החזק ביותר של המק פרו -W6900X Pro Radeon, המק סטודיו מהיר יותר בכ-80% (לשם הבנת המהפכה של אפל, הכרטיס מסך עצמו יותר יקר ממק סטודיו עם מעבד Ultra).

עוד נתון מעניין שאפל חושפת- הכרטיס מסך הכי עוצמתי לקנייה היום יאפשר לנו להנות מ- 48GB של זיכרון, אך במחשב החדש נוכל להנות מעד 64GB של זיכרון בזכות הצ׳יפ החדש (למחשבים עם 128GB).

ואיך אפשר שלא? 
אפל עשו זאת שוב, המק סטודיו מגיע עם בשורה ידידותית לסביבה בזכות מחשב שעשוי מ-80% אלומיניום ממוחזר לצמצום פליטת הפחמן וגם חיסכון עצום בצריכת החשמל השנתית במוצר, ביחס למוצרי Desktop אחרים שקיימים היום בשוק: כ-1000 Kilowatt פחות בממוצע למחשבי High End פר שנה.
 
המחשב מגיע כיחידה נפרדת העומד בפני עצמו. בכדי להשלים את חווית השימוש המלאה אפל השיקה לנו את מסך ה- Studio Display התואם וסט מקלדת Magic Keyboard, עכבר וטראקפד תואמים בצבע כסוף או שחור, אותם ניתן לרכוש בנוסף.