מאמר זה ישן ואינו מעודכן
אפל הורידה את מקבוק 12 מליין המחשבים שלה

לדגמי מקבוק אייר 2020 החדשים לחצו כאן


על דגמי - Early 2016 ועל השינויים מהמודל הקודם


חברת אפל השיקה בתחילת 2015 מקבוק מהפכני במיוחד, ולא כי הוא חזק או בעל מפרט מפלצתי, אלא כי זאת הפעם הראשונה בתולדותיה של אפל שהיא מאפשרת ללקוחותיה לבחור צבע למקבוק שלהם.
בסדרת Early 2015 יכולתם לבחור מבין שלושת הצבעים: כסף, זהב ואפור.

בסדרה שיצאה באפריל 2016 הוסיפה אפל צבע נוסף - ורוד זהוב (Rose Gold). תחילה אפל קראה לו "המקבוק החדש" אך מאז השדרוג האחרון השם התקצר בחזרה ונותר "מקבוק" או מקבוק 12.


בחברת אפל קראו לו "המקבוק החדש" והסיבה לכך היא שבעצם רצו באפל להמציא מחדש את עולם הנטבוקים הקטנים, ולהביא לנו מחשב ממשפחת מק שיהיה דק יותר וקל יותר, וכמובן בלי לוותר על המראה האלגנטי, שישמש אותנו לשימושים קלים, אם זה לדפדף באינטרנט, לצפות בסרטים או עבודות משרדיות.
השינוי המהותי הראשון במודל החדש הוא המעבד.
עד כה התרגלנו שלכל הדגמים יש את אותו המעבד של אינטל מדגם Boardwell Core m, במהירויות של 1.1GHz ו-1.2GHz, כשאת שניהם ניתן לשדרג למהירות 1.3GHz. במודל החדש השתנו מעט המעבדים, ארחיב עליהם בהמשך במפרטים ושדרוגים.

עוד תכונה בולטת שאפל חידשה מהמודל הקודם היא אורך חיי סוללת הליתיום-פולימר, שמחזיקה עד 11 שעות רצופות של שמיעת מוזיקה ב- iTunes וצפייה בסרטים (שעה אחת יותר), ומסוגלת להחזיק עד 30 יום במצב Standby.

אז למי מתאים מקבוק 12?


מקבוק 12 קיבל תכונה נהדרת, מסך רטינה עם רזולוצייה גבוהה במיוחד. במודל Early 2015 הייתה הרזולוצייה 2304 על 1440 פיקסלים, שמסתכמים ב-226 פיקסלים לאינץ' (PPI). במודל Early 2016 הרזולוצייה נשארה זהה, אולם במסך חיצוני הרזולוצייה הנתמכת היא עד 3840 על 2160 פיקסלים, בעלי מיליוני צבעים. לתצוגה יש גם זווית רחבה של 178 מעלות.
המסך מהווה את העיצוב החדשני של מקבוק, ורואים זאת מיד - זהו המסך הדק ביותר שאפל יצרה, ובכלל, המקבוק הדק ביותר: בחלקו העבה ביותר עוביו 13.1 מ"מ, 24% דק יותר ממקבוק אייר 11 בחלקו הדק, לצורך השוואה.
הוא גם הקל ביותר, 0.9 ק"ג, ולכן הוא יתאים למי שמרבה בנסיעות ולא זקוק להרבה כניסות וחיבורים, אלא יותר לעבודות על מסמכים, דוגמת סטודנטים.

אך עם כל היתרונות, אי אפשר שלא לדבר על החיסרון הבולט שלו – כניסה אחת, בחיבור USB-C. זו היא תכונה שקיווינו שאפל תשנה ולצערנו לא קרה במודל החדש, ולכן אם אנחנו בוחרים במקבוק 12, פירוש הדבר שאנחנו בוחרים גם בלהסתובב עם מתאמים שכמובן נרכשים בנפרד.
גם המקלדת לא עברה שינוי, יהיו כמה שיגידו שהיא מעט רדודה ושצריך להתרגל אליה, אבל עם זאת, המקלדת עוצבה בצורה כזאת שהיא נפרשת על כל שטח הפנים של המחשב, לכן היא גדולה במיוחד יחסית לגודל הכללי של המחשב, ובכלל, זו היא מקלדת שכל הזמן מזכירים לנו באפל כמה שהשקיעו בעיצוב ובתכנון שלה.
משטח השליטה, The TrackPad, נקרא Force Touch, והוא שינוי מהפכני כשלעצמו. משטח השליטה זהה בערך בגודלו לזה של המקבוק אייר, אך נדחס לתוך חלל קטן יותר, מבליט את מימדיו הדקים של הלפטופ ומגיע כמעט עד לאמצע שטח הפנים. ארבעה חיישנים מתחת לפד מאפשר להקליק עליו בכל שטח הפנים שלו, ואפקט ה- Force שמשלב חיישנים מיוחדים מאפשר שליטה טובה יותר ורגישות גבוהה בכל הנוגע לניווט העכבר.

מפרטים ושדרוגים


מקבוק 12 Early 2016 מגיע בשני דגמי בסיס, עליהם נרחיב מייד:
דגם בסיס ראשון עם מעבד 1.1GHz dual-core Intel Core m3 עם טורבו עד 2.2GHz, זיכרון 8GB RAM, דיסק קשיח בנפח של 256GB בטכנולוגיית Flash וכרטיס מסך HD Graghics 515 של אינטל.

שדרוגים אפשריים:

ניתן לשדרג את המעבד ל- 1.3GHz dual-core Intel Core m7 processor עם טורבו ל-3.1GHz.

דגם בסיס שני מגיע עם מעבד 1.2GHz dual-core Intel Core m5 וטורבו עד 2.7GHz, אותו כרטיס מסך וזיכרון כמו בדגם הראשון, ועם נפח איחסון Flash של 512GB.

שדרוגים אפשריים:

גם כאן ניתן לשדרג את המעבד ל- 1.3GHz dual-core Intel Core m7 processor עם טורבו ל-3.1GHz.

 

בשורה התחתונה


מקבוק 12 של Early 2016 לא עבר שינוי מהותי מדי לעומת המודל הקודם, אסכם זאת בקצרה:

- צבע נוסף - Rose Gold

- המעבד השתנה מעט

- כרטיס מסך הוחלף ל- Intel HD Graphics 515

- שעת עבודה נוספת מבחינת הסוללה.

היינו מצפים מאפל לפחות להוסיף לנו חיבור USB או Thunderbolt כדי שנוכל לחבר אליו לפחות דיסק קשיח חיצוני בזמן שאנחנו מחברים אותו לחשמל, אבל את זה כבר נוכל לראות בדגמים החדשים יותר.