בסוף שנת 2020 אפל הציגה את תכניתה לעבור בתוך שנתיים ממעבדים של חברות חיצוניות ובראשן אינטל, למעבדי אפל ה- Apple Silicon. המעבד הראשון שהוצג היה ה- M1 שהספיק מאז צאתו להיות משולב במחשבי המקבוק אייר והפרו (דגמי ה-13 אינץ׳), במק מיני וכן באיימק 24״. הביצועים שלו היו מהירים להפתיע, והיו תוכנות בהן תוכנות מקצועיות, שרצו מהר יותר על מחשבים עם מעבד M1 בהשוואה למחשבים יקרים בהרבה. 
אפל הציגה גם תפיסה מהפכנית, בניגוד למחשבים אחרים שבהם המעבד וכרטיס המסך הם שני רכיבים שונים ונפרדים, ה- M1 כלל יחידות עיבוד (CPU) וכן יחידות עיבוד גרפי (GPU) שייתרו את הצורך בכרטיס מסך ייעודי. 
מעבדי ה- M1 זכו לשלל שבחים עקב הביצועים המעולים שלהם אבל הם לא היו מושלמים: המחשבים הניידים עם מעבד M1 תומכים במסך חיצוני אחד בלבד, מה שהופך אותם ללא רלוונטיים לאנשים שמשתמשים בנייד המחובר לשני מסכים חיצוניים או יותר. בנוסף, הדגמים הגיעו עם אפשרויות שדרוג מוגבלות יחסית, עד 16GB של זיכרון ראם, וללא יכולת לשדרג את המעבד עצמו.

הכל משתנה עכשיו…
למעבר לטבלת השוואה של מקבוק פרו עם מעבדי M1 Pro ו- M1 Max.

כל מה שאהבתם ב- M1 והרבה, הרבה יותר


בהשקה של אוקטובר 2021 אפל הציגה שני מעבדים חדשים ה- M1 Pro וה- M1 Max. בדגמי ה- M1 Pro ניתן לבחור במעבד עם 8 או 10 ליבות. מעבר לכך ניתן לבחור במעבדים עם עד 16 יחידות עיבוד גרפי. פי שניים מה- M1 המוכר לנו. אם זה לא מספיק, אפל הציגה את ה- M1 Max עם מעבד 10 ליבות ועד 32 ליבות עיבוד גרפי. לפי אפל המעבדים החדשים צורכים פחות חשמל דבר שעוזר להאריך את זמן הסוללה של המחשב.
המעבדים האלה הם חזקים, חזקים מכל מה שהכרנו מאפל והם מתאימים לצרכים מקצועיים כולל פיתוחי AR, עריכת וידאו, 3D, עיצוב גרפי ועוד. אפל מדגישה כי ניתן להשתמש בהם בעבודה על ProRes וכן בסרטים וסרטונים באיכות גבוהה. המעבדים האלה נועדו לאתגרים, ויתאימו גם לאנשי מקצוע עם תוכנות או אפליקציות תובעניות ביותר. 

בנוסף ליכולת שדרוג המעבד ניתן לשדרג גם את זיכרון הראם - עד 32GB במעבדי ה- M1 Pro ועד ל- 64GB במעבדי ה- M1 Max.
בניגוד למגבלת המסכים החיצוניים ב- M1, ניתן לחבר לדגמים עם מעבדי ה- M1 Pro עד שני מסכים חיצוניים. עם מעבד ה- M1 Pro Max ניתן לחבר עד ארבעה מסכים באיכות 4K, מעבר לכך ניתן לחבר שני מסכים חיצוניים באיכות 6K. 

מקבוק פרו 16

מסך Liquid Retina XDR - עד 1400 ניטים


עוד לא נרגענו מביצועי המעבד ועברנו למסך. לדגם המקבוק פרו 16״ היוצא, יש מסך רטינה 5K עם תצוגה מרשימה. אבל הדגמים החדשים מגיעים עם מסך שהוא פשוט וואו. המסך החדש הוא Liquid Retina XDR עם טכנולוגיה שמוכרת לנו מדגמי האייפד פרו עם מעבד ה- M1. מדובר במסך מעולה, עם בהירות יוצאת דופן של עד 1400 ניטים. רוב מסכי המחשבים הניידים הקיימים בשוק לא מציעים אפילו חצי מזה. המסכים מגיעים בשני גדלים לבחירה: 14״ ו-16״ שבפועל הם 14.2״ ו-16.2״.
המסך כולל גם את טכנולוגית ה- ProMotion, שמתאימה את קצב רענון המסך לצרכים שלו. בשעת משחק או בשימוש בתוכנות תובעניות המסך יגיע למהירות רענון של עד 120 הרץ. לעומת זאת, כשאין דרישה כזאת, המסך יהיה במהירות רענון של 60 הרץ, מה שישמר את זמן הסוללה. 

חיבורים - כל המרבה...


בשנים האחרונות להרבה מאוד ממשתמשי אפל יש מפצלים או תחנות עגינה. דגמי המקבוק פרו (ולא רק) האחרונים הגיעו עם כניסות Thunderbolt וחיבור לאוזניות בלבד. זה מאוד הקשה על משתמשים שיש להם מסכים בחיבורי HDMI או DisplayPort לדוגמא, וכן על משתמשים המעוניינים להשתמש בכרטיסי זיכרון. אפל הגיבה לדרישת השוק ובמחשבי המקבוק פרו החדשים תמצאו 3 כניסות Thunderbolt 4 (USB-C), כניסה לכרטיס זיכרון, HDMI וחיבור לאוזניות. המחשב החדש יגיע עם מטען MagSafe 3 וגם לו כמובן יש כניסה למחשב.
בשורה התחתונה, דגמי המקבוק פרו החדשים מציעים הרבה יותר אפשרויות חיבור למכשירים והתקנים חיצוניים. 



חיבורים למקבוק 16

כמה מילים על המקלדת


נפטרנו מהטאצ׳בר. זה מה שחשוב באמת. מקלדת המג׳יק המוכרת והאהובה ממשיכה איתנו אך יש בה שינוי משמעותי אחד. ה- Touch Bar שהופיע מעל שורת המספרים עוזב אותנו לטובת שורה מקשי פונקציות (מקשי f). מי שמתגעגע יכול להזמין את המקבוק פרו 13״ עם מעבד M1, הטאצ׳בר ימשיך ללוות את הדגם הזה. המקלדת מגיעה עם Touch ID כך שתוכלו להזדהות בהפעלת המחשב או כאשר צריך אמצעי זיהוי לצורך רכישת מוצרים לדוגמא, באמצעות זיהוי טביעת אצבע.

מצלמה, רמקולים ומיקרופונים


המצלמה של המחשבים האלה היא מצלמת 1080p. מדובר במצלמה טובה אך מבחינתנו החידוש הגדול הוא דווקא מערך הרמקולים החדש. לדגמי ה - MacBook Pro החדשים יש שישה רמקולים המאפשרים תמיכה בשמע מרחבי (Spatial Audio) ובשמע באיכות דולבי אטמוס (Dolby Atmos). אם אתם רגילים לשמוע מוזיקה דרך המחשב או לצפות בסרטים, אתם תרגישו בהבדל.
מגפת הקורונה שגרמה לרבים לעבוד או ללמוד מהבית הפכה את נושא המיקרופונים לחשוב יותר ויותר. שלושת המיקרופונים של המקבוק פרו החדש כוללים מערכת לסינון רעשי רקע כדי שקול הדוברים ישמע חד וברור.

כדאי שתדעו לפני שאתם קונים


עד עכשיו דיברנו רק על יתרונותיו הרבים של המקבוק פרו, אבל יש חסרון אחד שהיה רלוונטי במעבדי ה- M1 והוא רלוונטי גם במעבדי ה- M1 Pro וה- M1 Max. לא כל התוכנות מותאמות למעבדים האלה. מאז צאת מעבד ה- M1 חברות רבות שחררו תוכנות ואפליקציות המותאמות למעבדי אפל כולל תוכנות שונות של אדובי ואף תוכנות האופיס של מיקרוסופט. למרות זאת, לא כל התוכנות מותאמות למעבדים אלה. לשם כך, אפל משתמשת בטכנולוגית רוזטה 2 ש״מתרגמת״ תוכנות המיועדות למעבדי אינטל כך שיתאימו למעבדי M1. לרוזטה 2 יש יכולות מעולות אבל היא לא כוללת 100% מהתוכנות הקיימות בשוק. מעבר לכך, בשנה החולפת היו מקרים כי תוכנות שעבדו מצוין על ה- M1 נתקלו בבעיות בגלל שתוספים (פלאג-אינים) המחוברים לתוכנה לא תמכו ב-M1, מה שיצר בעיית שימושיות בחלק מהתוכנות.
לכן, אז כמו היום אנחנו תמיד מציעים לנשות ואנשי מקצוע, לוודא כי התוכנות בהם הם משתמשים לצרכי עבודתם יכולים לרוץ בצורה מושלמת על מעבדי אפל. 

אז מי צריך את ה- MacBook Pro החדש?


אם הגעתם עד לכאן בוודאי כבר הבנתם שמדובר באחד מהמחשבים החזקים בשוק כיום. אנחנו לא מדברים רק על שוק המחשבים הניידים שבו המקבוק פרו נמצא בעמדת הובלה כבר שנים, אלא גם ביחס למחשבים נייחים מקצועיים. מעטים המחשבים שמתקרבים לביצועים שלו.
כשזה המצב, השאלה שצריכה להישאל היא לא האם המחשב מספיק חזק בשבילי אלא האם השימושים שלי מספיק תובעניים עבור המחשב הזה?


לרכישת דגמי המקבוק פרו החדשים עברו לדף הבא
לטבלת השוואה של מקבוק פרו עם מעבדי M1 Pro ו- M1 Max לחצו כאן