הסרפס לפטופ 4 מציע מראה מוכר לצד חידושים בכל הקשור למעבדים ולמפרט הטכני בכלל.
בשנת 2021 מיקרוסופט השיקה את הדור הרביעי של הסרפס לפטופ. במבט ראשון נראה שאין הפתעות, שכן כמיטב המוסרת של סרפס, עיצוב מנצח לא משנים וכך הדור הרביעי דומה מאוד במראהו לדור השלישי. אבל כשקצת מתעמקים מגלים שינויים רבים בכל הקשור לחומרה ולביצועים.


מסך מגע מנצח לא מחליפים

ה - Surface Laptop 4 הוא מחשב נייד עם מסך מגע בשני גדלים לבחירה: 13.5 ו-15 אינץ׳. דגמי ה-15 אינץ׳ מגיעים בשני צבעים לבחירה - שחור ופלטינה, לעומתם דגמי ה-13.5״ מציעים ארבעה צבעים לבחירה: שחור, פלטינה, sandstone (גוון ורוד מטאלי) והתוספת החדשה לשנת 2021 - כחול (ice blue). כמו בדור הקודם, למחשב יש מסך מגע מצוין עם טכנולוגיית pixelsense ומציע חווית שימוש לא פחות ממצוינת, עם יחס של 201 פיקסלים לאינץ׳ (PPI), ותצוגה ביחס של 3:2 מה שמקנה תחושה שהתמונה יותר גדולה וברורה בהשוואה למסכים אחרים. מסך המגע תואם לעט הסרפס, כך שמי שמעוניין להשתמש בעט לצורך כתיבה ושרטוט, יכול לעשות זאת בקלות. בהתאם לדורות הקודמים, גם הפעם, בחלק מהדגמים ניתן לבחור בין מקלדת אלקנטרה לבין מקלדת העשויה מתכת. 


המעבדים - ההפתעה האמיתית

דגמי שנת 2021 מגיעים עם מעבדי אינטל או מעבדי AMD לבחירה. כך שתוכלו לבחור בין מעבדי אינטל i5  או i7 מהדור ה-11 לבין מעבדי AMD ה- Ryzen 5  וה- Ryzen 7. עם צאתו של הסרפס לפטופ 4, מיקרוסופט פרסמה המלצות לבחירה במעבד המתאים לפי שימוש. לפי מיקרוסופט - אם אתם מחפשים עוצמה שיכולה לעמוד גם בפיתוח, data science וכדו׳ - מומלץ לבחור במעבדים של אינטל. יש להם ביצועים טובים ויכולים להתמודד גם עם עבודה מאומצת. לעומתם, מעבדי ה- AMD מותאמים לעבודה יותר קלילה, הם חסכוניים יותר בצריכת הסוללה כך שהם יכולים לעבוד זמן רב יותר בהשוואה למעבדי אינטל ולעיתים אף מציעים מהירות גבוהה יותר באפליקציות קלות בהשוואה למעבדי אינטל. 
לסיכום, אם יש לכם צורך במעבדים שיעמדו בעבודה מאומצת, תבחרו באינטל. לעומת זאת, אם זמן הסוללה או מהירות התגובה הן התכונות שאתם מחפשים, כדאי לבחור במעבדי AMD. נציין שהדגמים עם מעבדי AMD עולים פחות בהשוואה לדגמים עם מעבדי אינטל. 


מצלמה, מיקרופון ורמקולים

ה- Surface Laptop 4 מגיע עם מצלמת 720 פיקסלים שמאפשרת גם זיהוי באמצעות פנים (Windows Hello). יש שיפור לעומת הדגם הקודם בעיקר בהתאמת המצלמה לתאורה שבחדר, כך שהמצלמה מסוגלת להתאים עצמה לתנאי הסביבה שלכם. מבחינת השמע, המחשב מציע אפשרויות מצוינות.
למחשב יש מיקרופונים כפולים שנועדו לסנן רעשי רקע ולהעביר את הקול שלכם במהלך שיחות. מעבר לכך, למחשב יש Omnisonic speakers - רמקולים המאפשרים שמע מצוין בשיחות ועידה וכן בהאזנה למוזיקה וסרטים. השדרוג של המצלמה, מיקרופונים ורמקולים מתמקד בחוויה שלכם בשיחות ועידה, דבר לא מפתיע בהתחשב בכך שהסרפס לפטופ 4 - תוכנן ויצא לשוק בתקופת הקורונה. 


אפשרות להחלפת כרטיס SSD

מיקרוסופט הציגה לראשונה את היכולת הזאת עם הסרפס פרו 7+ שיצא מוקדם יותר בשנת 2021. כעת, גם בסרפס לפטופ 4 ניתן להחליף את כרטיס ה- SSD. זה מעניק למחשב שני יתרונות מרכזיים. הראשון הוא האפשרות להוספת נפח אחסון של זיכרון לאחר שלא נשאר לכם מקום על המחשב.
היתרון השני הוא בעצם שמירה על אבטחת המכשיר במידה והוא עובר בין אנשים שונים באותו ארגון או במידה ומשתמש מחליט למכור את המחשב, ולהשאיר בידיו את כל מה ששמור על המחשב. שימו לב כי מיקרוסופט מדגישה שהיא ממליצה להחליף את כרטיס ה- SSD במעבדות מורשות בלבד. במידה ותעשו זאת באופן עצמאי או במעבדה לא מורשית, זה עלול לפגוע באחריות על המחשב.


למי המחשב מתאים?

הסרפס לפטופ 4 הוא מחשב מצוין עם מסך מגע שמתאים לעבודה או ללימודים. אם אתם מעוניינים במחשב מהיר עם זמן סוללה ארוך במיוחד בחרו בדגם עם מעבד AMD. לעומת זאת, אם השימושים שלכם מקצועיים, כולל שימוש בתוכנות תכנות - עדיף לבחור בדגמים עם מעבדי אינטל.
נציין שמאחר ולא ניתן לשנות את כרטיס המסך (הכרטיס הגרפי) - המחשב אינו מתאים לשימושים הדורשים כרטיס מסך מתקדם כגיימינג, תוכנות לעיצוב גרפי, עריכת וידאו ועוד.


לסיכום, אם אתם מחפשים מחשב נייד עם מסך מגע לעבודה או ללימודים עם ביצועים טובים שיצטיין בשיחות ועידה / לימודים מרחוק - הסרפס לפטופ 4 הוא אפשרות מצוינת!


למעבר למוצרי Microsoft Surface