**נכון להיום המוצר לא נמכר באתר אמירים הפצה, אך תוכלו למצוא אצלנו מגוון מוצרי סרפס אחרים. למעבר לקטגורית מוצרי סרפס**

באוקטובר 2020 מיקרוסופט הכריזה על התוספת החדשה למשפחת סרפס ה- Surface Laptop Go. מדובר במחשב נייד עם מסך מגע שמתאים במיוחד לתקופתנו, ימי הקורונה.
בחודשים האחרונים מיקרוסופט הכריזה שהיא מתמקדת במוצרי חומרה ותוכנה שנועדו לעזור לאנשים בכל העולם עם המעבר לעבודה או ללימודים מהבית על חשבון מוצרים חדשים וגרנדיוזיים. כך, בחודשים האחרונים אפליקציית Microsoft Teams זכתה לפיצ׳רים חדשים, בעוד שתאריך ההשקה של הטאבלט עם 2 המסכים Microsoft Neo נדחה בלמעלה משנה.

הסרפס לפטופ גו מתאים בדיוק לתפיסה הזו של מיקרוסופט. בשל הקורונה, סביבת הלימודים והעבודה העיקרית הפכה להיות הבית. יתרה מזאת, בתקופה הזאת, אנשים כבר לא צריכים מחשב בכל בית, אלא צריכים מחשב (או טאבלט) לכל אחד מיושבי הבית. בין אם מדובר בילדים שצריכים מחשב או טאבלט ללימודים, סטודנטים בגילאים מבוגרים יותר או ההורים שצריכים את המחשב לצרכי עבודה.

אם בעבר סדרת הסרפס התמקדה במחשבי פרימיום עם מעבדים וכרטיסי מסך חזקים שיתאימו לשימוש מקצועי, הסרפס לפטופ גו מיועד לקהל אחר לגמרי. המחשב הזה מהיר אך אין לו מעבד או כרטיסי מסך ברמות שונות. הלפטופ גו נותן מענה לתלמידים, סטודנטים ומבוגרים עובדים שצריכים מחשב נייד לשימוש יומיומי, אך אין להם צורך במפרט חזק במיוחד. 
נראה שמיקרוסופט לא מייעדת אותו להיות המחשב היחיד בבית, אלא המחשב הנוסף, שמאפשר לבני המשפחה גישה למחשב נייד שיהיה רק שלהם.

קליל וחזק - הסרפס לפטופ גו

כאמור, הסרפס לפטופ גו נועד להיות מחשב שימושי ויעיל. כזה שתוכלו ללמוד או לעבוד עליו וכן לצפות בו בסרטים. הוא מתחבר גם לשלט של ה- XBOX, כך שניתן לשחק עליו, רק אל תצפו לגרפיקה מדהימה. לטענת מיקרוסופט ניתן להשתמש בו במשך יום עבודה שלם מבלי שיהיה מחובר למטען, כך שהוא מוכיח שהוא מתאים לשמו Go. הוא קל ונוח לנשיאה ומותאם גם להטענה מהירה, כך שהוא מתאים לשימושים מחוץ לבית ולא רק בתוך הבית. 

אחיו הקטן והמפתיע של ה- Surface Laptop 3

אחד מהכוכבים של סדרת הסרפס הוא ה - Surface Laptop 3, מחשב נייד עם מסך מגע וביצועים מצוינים. אלו מכם שמכירים את הלפטופ 3, ישמחו לדעת שהסרפס לפטופ גו חולק כמה מהתכונות החיוביות של הלפטופ 3. לשני המחשבים יש מסכי מגע, אם כי הלפטופ גו הוא קטן יותר, 12.4 אינץ׳. נציין שלמרות שחווית השימוש של מסך המגע של הלפטופ גו היא מצוינת, המחשב לא תואם לעט של סדרת הסרפס.
המחשב מזכיר את הסרפס לפטופ 3 בצורת המסך וגם במקלדת שהיא אחת מהטובות בשוק היום, משטח העכבר (track pad) הנוח וכן בחיצוניות המכשיר. בניגוד לסרפס לפטופ 3 שעטוף כולו באלומיניום, ללפטופ גו יש מעטה אלומיניום בחלק העליון, אבל החלק התחתון עשוי מפוליקרבונט. ייתכן שמדובר ביתרון שכן הפוליקרבונט הוא חומר קל יותר וכן הוא לא מוליך חום. כך, השימוש בו תורם לקלות של המכשיר עצמו (1.1 ק״ג), וכן גורם למחשב להתחמם פחות.

מפרט טכני

מסך -  ל- Surface Laptop Go יש מסך מגע של 12.4 אינץ׳. התצוגה ביחס של 2:3 - ומאפשרת צפייה חדה וברורה בין אם מדובר בסרטים או בשיחות ועידה.
עיצוב וצבעים - מבחינת העיצוב הוא מזכיר מאוד את הסרפס לפטופ 3, והוא מגיע בשלושה צבעים לבחירה: כחול, sandstone ופלטינה. 
משקל - 1.1 קילוגרם (כן, הוא קל).
מעבד - i5 מהדור העשירי (ארבע ליבות).
זיכרון ראם - 8-16GB - ה- 8GB הוא הסטנדרט היום, בעוד שה-16GB יתאים גם לשימושים יותר כבדים (מספר רב של טאבים או כמה אפליקציות הפועלות בו-זמנית). 
גרפיקה - Intel UHD Graphics.
נפח אחסון - 128GB/256GB.
הטענה מהירה - יש.
מצלמה, מיקרופון ורמקולים - מצלמה קדמית עם חידוש מיוחד לשיחות ועידה, האפשרות לשוחח עם מישהו ו״להסתכל לו בעיניים״ גם אם אתם לא מסתכלים ישירות למצלמה. כלומר, יש תוכנה שמשנה מעט את זווית התצוגה כך שתוכלו לדבר זה מול זה ולתת תחושה של שיחה אמיתית. למחשב יש גם מיקרופונים באיכות מצוינת וכן רמקולים שגם הם טובים מאוד בהשוואה למחשבים אחרים עם רמת המחיר הזאת. 
מערכת הפעלה - Windows 10 Pro.
רשת - חיבורי Wi-Fi 6 ובלוטות׳ 5.
אבטחה - זיהוי באמצעות טביעת אצבע. 
חשוב: הסרפס לפטופ גו אינו מתאים לעטי הסרפס. למחשב יש מסך מגע אך אינו תומך בעט. 

כפי שאתם רואים מהמפרט הטכני מדובר במחשב טוב, אך לא מדובר במפרט מפלצתי. בניגוד ללפטופ 3 והבוק 3 שבהם ניתן לשדרג את זיכרון ל- 16GB ונפח האחסון מגיע עד ל-1TB, כאן המפרט הוא יותר צנוע. מיקרוסופט בעצם מנגישה את סדרת הסרפס גם לאנשים שאין להם צורך במחשב עם מפרט חזק במיוחד, אלא פשוט רוצים מחשב שימושי לחיי היום-יום.

למי המחשב מתאים? תלמידים, סטודנטים, אנשים עובדים שצריכים להשתמש באינטרנט, שיחות זום, צפייה בנטפליקס וכדו׳. 
למי המחשב לא מתאים? גיימרים, מעצבים גרפיים, עורכי וידאו, או אנשים שנוהגים לפתוח טאבים ותוכנות מרובות על המחשב בו-זמנית.